Jovana Brakočević prelazi u ruski Dinamo

Jovana prelazi u Rusiju – Zrenjaninka bi trebalo da na mestu korektora u Dinamu iz Kazanja zameni čuvenu Ekaterinu Gamovu, koja se povukla 2016.

Jovana Brakočević Kancijan (29) je 2006. zaigrala za nacionalni tim, a posle Olimpijskih igara u Riju se sa srebrom oprostila od reprezentacije Srbije. Odlučila se za jednu novu, posve drugačiju.

Moj sin Viktor je glavni razlog zbog kojeg sam prelomila da sam završila sa reprezentacijom. Kao majci mi je previše teško da ga ostavim na nekoliko nedelja, ili čak meseci. Ima devojaka koje su spremne da zauzmu moje mesto. Uostalom osvojila sam medalje sa svih velikih takmičenja i ponosna sam na to, pogotovo na evropsko zlato u Beogradu i olimpijsko srebro u Riju – kratko i jasno obrazložila je nedavno Jovana Brakočević Kancijan.

Reprezentacija je završena priča, ali na klupskom planu Jovana je i dalje željna trofeja. Posle Poštara (Srbija), Koneljana (Ialija), Gvangžu Evergrandea (Kina), Džej ti Marvelsa (Japan), Vakifbanka (Turska), Azeriol Bakua (Azerbejdžan), Modene (Italija) i Altaja (Kazahstah), red je došao na Dinamo iz Kazanja (Rusija).

Jovana će za koji dan zajedno sa Bojanom Radulović braniti boje šampiona Kazahstana Altaja na klupskom prvenstvu Azije, potom će na odmor, a onda pprelazi u Rusiju.

– Prošla sezona je bila puna uspona i padova, ali je bila dobra. Vraćam se u formu posle rođenja deteta. Želela sam da dođem u jedan od najjačih klubova Evrope, a Dinamo Kazanj svakako jeste jedan od njih. Očekujem dobru sezonu, sigurno ne lako, ali nadam se da ćemo ispratiti klupske ambicije. Od Dinama se uvek očekuju velike stvari i ova sezona neće biti izuzetak – istakla je Jovana za VOV.

Zrenjaninka bi trebalo da na mestu korektora zameni čuvenu Ekaterinu Gamovu, koja se povukla 2016.

Jovana je sa prosečno 15,5 poena bila najbolja igračica Modene u tek završenoj sezoni.

Izvor i foto Sportski žurnal

Započnite diskusiju

Ostavi komentar