U Budimpešti se održava pojedinačno Evropsko prvenstvo u stonom tenisu
Aleksandar Karakašević već neko vreme priča da će se od reprezentacije oprostiti sa medaljom na Evropskom šampionatu. Iako je najavu penzije, kad su sportisti u pitanju, uvek najbolje ne uzimati zdravo za gotovo, izjavu da želi medalju u Budimpešti, realno je očekivati.
Evropski prvaci Karakašević i Litvanka Ruta Paskauskiene igraće zajedno u miksu, a biće u dublu i sa momkom s kojim je već osvojio bronzanu medalju u dubluBojanom Tokićem.
U ovom trenutku reprezentacija u kojoj su pored Saleta, Marko Jevtović i ŽoltPete, pojačana je i za Rutu. Litvanka je doputovala u Bečej na pripreme saSaletom i ostaće u Srbiji do odlaska u Mađarsku u ponedeljak.

  • U Bečeju je planirano da treniramo sedam dana – istakao je Karakašević. – U poslednje vreme veoma dobro sam igrao u singlu, tako da ni tu ne bi trebalo da bude kiksa, ali najviše očekujem od parnih disciplina.

U miksu Sale i Ruta, prvo zlato osvojili su 2000. Pet godina kasnije Ruta je bila tvorac istorije s Karakaševićem kad je osvojeno prvo zlato za Srbiju, a podvig su ponovili 2007. i 2008. Paskauskiene je osvojila i zlato u singlu.
Sa Tokićem, Sale ima bronzu na Evropskom šampionatu 2011, kad je osvojio i bronzu u pojedinačnom delu.
– Dugo nismo igrali zajedno. Na prošlom Svetskom prvenstvu je u poslednjem trenutku otkazao, pre toga sam jedno preskočio, jer sam bio povređen. Objektivno nismo odigrali ništa od 2011.
Ni sa Rutom nije dugo igrao, ako se izuzme SP u Maleziji.
– Tu nismo imali mnogo šansi i nisam zadovoljna kako smo odigrali – rekla jeRuta.
Na partnerstvo koje traje već dugo, Ruta se ne žali.
– Sale i ja već skoro dve decenije igramo zajedno. Toliko puta smo igrali i uvek je poseban osećaj. Dobro se razumemo i to je najvažnije. Nadam se da će tako da bude i u Budimpešti. Obećala sam i mami, rešila sam i ja da se oprostim od reprezentacije. Ovo mi je posledi šampionat i biću sama u Budimpešti. Mama, koja mi je trener, ostaće kod kuće. To je prvi put. Kad sam polazila, rekla mi je da moram da osvojim medalju. Sad moram, zbog nje – obećala je Paskauskiene.
Izvor i foto

Translate »