Reprezentativke Srbije su se iz Holandije vratile sa peharom namenjenom najboljoj ekipi na izuzetno jakom turniru
Izabranice Dragice Đurić su bile bolje od Rumunije i Holandije B, dok su jedini poraz pretrpele od prvog tima domaćina.
Kapiten Katarina Krpež-Šlezak ističe kako se niko nije nadao pobedi na turniru u Ajndhovenu i dodaje:
Iskreno, nismo razmišljali o tome uopšte, samo nas je zanimala naša igra i kako ćemo mi da skockamo sve. Nama je najvažnije bilo da odigramo dobro, što bolje u odbrani i pokušamo da sprovedemo neke zamisli.
Već prvi meč protiv Rumunije je nagovestio dobre partije?
Nisu one bile u punom sastavu, ali bez obzira na to su uvek opasne i imale su ulogu favorita. Koliko smo videli Ambroš želi da podmladi ekipu, nije bilo ni Neagu, koja je pokretač, ali ta naša pobeda mora da bude značajna. Ista ta Rumunija je dva dana kasnije savladala Holandiju. Igrale smo taj meč odlično, držali sve konce u našim rukama, bile borbene i rezultat nije mogao da izostane.
Došli su poraz, pa pobeda?
U drugom meču smo imale mali pad, osetio se i umor, pa smo napravile nekoliko grešaka. Promašile smo dosta zicera što je, naravno, bilo nedopustivo. Treći meč smo se sredile i ponovo bile na visini zadatka.
Šta Vas kao kapitena najviše obradovalo na turniru?
Atmosfera u timu! Iako je i na terenu sve bilo kako treba, mnogo je važno da je i van dvorane sve funkcionisalo besprekorno. Dešavalo se da dugo sedimo i pričamo, dogovorimo se kako da igramo i onda to sve ispoštujemo. Razgovori s ubili dobri, iskreni i otvoreni.
Izvor i foto

Translate »