Kližan namučio Đokovića na startu Akapulka

Na startu turnira u Akapulku Novak Đoković je savladao Slovaka Martina Kližana sa 2:0 po setovima 6:3, 7:6 (7:4) . Naredn rival našeg tenisera je bolji iz duela u kome se sastaju Argentinac Huan Martin Del Potro i Amerikanac Fransis Tiafo.
Pobeda Novaka Đokovića na startu turnira u Meksiku. Kližan pružio veliki otpor, ipak nedovoljno da iznenadi našeg tenisera. Uspeo je da vrati brejk zaostatka u drugom setu, potom stigne i do prednosti, ali Novak mu nije dozvolio totalni preokret i produžetak meča.


Posle lagano osvojenog uvodnog gema Novak nije uspeo da iskoristi prvu brejk šansu na meču. Već u narednom gemu protivnik propušta tri brejk lopte. Potom teniseri osvaja svoje servis gemove, sve do rezultata 3:2. Tada Đoković ponovo preti i uspeva da oduzme servis protivniku – 4:2. Naš teniser potom rutinski privodi set kraju za konačnik 6:3 u prvom setu.
Na startu drugog seta naš teniser dolazi do ranog brejka, međutim Kližan se ne predaje, uzvraća i dolazi do izjednačenja, 2:2, potom osvaja svoj servis i prelazi u vođstvo. Kriza u igri Đokovića, protivnik to koristi i sada on ima brejk prednosti, 4:2.
Već u narednom gemu uzvraća Đoković i oduzima servis protivniku. Usledio je mirniji period igre u kome su oba tenisera uspevala da sačuvaju svoj servis pa je set rešen u taj brejku.
Uz jedan mini-brejk naš teniser dolazi do prednosti od 3:0. Kližan osvaja svoja dva servisa i smanjuje na 3:2. Potom protivnik osvaja mini-brjk, izjednačenje, 3:3. Novim mini-brejkom Đoković vodi sa 5:3. Slovak je siguran na svoj servis, 5:4. Na svoj servis Novak dolazi do prve meč lopte, koristi je za konačnih 7:4 u taj-brejku.
Izvor: RTS

Započnite diskusiju

Ostavi komentar