Radio Sport

Jedini sportski radio u regionu!

Kongers CEV-a: Kosovo sa zvezdicom ili izjava OSS

Prvi potpredsednik OSS Vladimir Grbić i tehnički direktor Dragutin Ćuk posetili su MOS i razgovarali o nastupu srpske delegacije u Luksemburgu.
Predstavnike Odbojkaškog saveza primili su ministar Vanja Udovičić, državni sekretar za sport Predrag Perunicić i posebna savetnica ministra za pravna pitanja Ivana Dukić, koji su im preneli zvaničan stav Vlade Srbije, kada je u pitanju ucešće kosovske delegacije na Kongresu.
Prema preporuci Vlade Srbije od 8. juna 2015. godine od organizatora treba zahtevati da pored imena Kosova stoji zvezdica, bez isticanja državnosti, a ukoliko izostane dogovor sa organizatorom, onda je neophodno dati posebnu izjavu u kojoj se kaže da “ucešće delegata Srbije ne znači priznanje jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova i ne prejudicira poziciju Srbije prema statusu te teritorije”.
Kosovski savez automatski je postao član CEV-a (Kongresu Evropske odbojkaške federacije) nakon što je nedavno na Kongresu Svetske odbojkaške federacije (FIVB) u Buenos Ajresu primljen u članstvo, a tadašnji predsednik OŠ Nenad Golijanin bio uzdržan na glasanju.
On je nakon toga, pošto je tu odluku doneo suprotno stavu OŠ, smenjen, a uskoro će se održati Izborna skupština za novog predsednika.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: