Kristijano Ronaldo dobitnik Zlatne lopte!

Kristijano Ronaldo će sledećeg ponedeljka u 20 časova zvanično postati dobitnik Zlatne lopte „Frans fudbala“. Zvezdi Real Madrida i samom klubu je ta informacija već poznata, baš kao i španskim medijima, koji prenose vest
Narednog četvrtka, ukoliko ne bude drastičnijih promena planova, emisari jednog od najpoznatijih (a i najvažnijih, iz razloga koje je i teško pobrojati) listova na svetu stići će u Madrid kako bi sproveli tradicionalni intervju sa pobednikom koji odnosi zlatni trofej.
Čitava ceremonija će biti obavljena na stadionu „Santijago Bernabeu“.
„Frans fudbal“ će u ponedeljak početi sa svojevrsnim odbrojavanjem, odnosno listanjem glasova za 30 fudbalera u užem izboru za nagradu, počevši od nominalno poslednjeplasiranog. Srebrna lopta, kako prenosi Mundo deportivo, ide u ruke Lionela Mesija, koji će morati da preda titulu najvećem rivalu koji je u ovoj godini objedinio titule prvaka Evrope sa Portugalijom i Real Madridom. Nije poznato ko je treći u tom izboru.
U konačnom izboru Fife za najboljeg fudbalera sveta, osim pomenutog i očekivanog dvojca, tu je još i Antoan Grizman.
Dobijanje novog individualnog priznanja možda skrene pažnju sa Ronaldovog problema (za sada zvanično evidentiranog samo na stranicama štampe) sa (ne)plaćanjem poreza. Važno je naglasiti da Zlatna lopta predstavlja nagradu, makar nominalno, ne samo za igru samog fudbala već i za ono što fudbaler radi van terena.
Ovo je godina u kojoj je savez „Frans fudbala“ i Fife raskinut. Oni su skupa od 2010. godine dodeljivali Fifinu Zlatnu loptu, koja je sada, iznova, podeljena na dve odvojene nagrade.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar