Kvalifikacije za Ligu šampiona: Već poznati protivnici našeg šampiona?!

0
410

Šampion Srbije, ko god bude bio, kreće svoje kvalifikacije od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona * Poznati su i pojedini učesnici od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Ukoliko to budu Partizan ili Crvena zvezda, što je vrlo verovatno, srpski šampion će biti povlašćen u prvoj fazi, a poznata su i imena par protivnika.

Oni koji su obezbedili svoje mesto u kvalifikacijama od prve runde naredne sezone za Ligu šampiona su:

BATE Borisov (Belorusija), Malme (Švedska), Rozenborg (Norveška), Astana (Kazahstan), Šerif (Moldavija), Valur (Island), HJK (Finska), Kork siti (Irska), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Spartaks Jurmala (Letonija), Flora Talin (Estonija), Suduva (Litvanija) i Vikingur Gota (Farska ostrva).

Pored njih, čekamo još pobednika danske, poljske, izraelske, škotske, kiparske, azerbejdžanske, bugarske, slovenačke, slovačke, mađarske, albanske, bosanske, makedonske, crnogorske, jermenske, luksemburške, severnoirske, malteške i velške lige. Pored njih, u prvoj rundi kvalifikacija učestvuje i jedan tim koji će biti pobednik predkvalifikacija koje igraju timovi iz Gibraltara, San Marina, Andore i Republike Kosova.

Nemojte se bojati, BATE, Malme, Rozenborg, Astana i Šerif će biti povlašćeni u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dakle, ukupno 34 tima će biti u kvalifikacijama od prvog kola, 17 ulazi u drugo kolo, a „putu šampiona“ pridružuju se još 3 tima, prvaci Austrije, Hrvatske i Rumunije. To bi mogli biti Salcburg, Dinamo i Kluž ukoliko zadrže svoju prednost na tabeli.

U drugom krugu biće odigrano 10 utakmica u toj „stazi šampiona“, deset ekipa će proći do trećeg kola, a u zavisnosti od toga ko će se sve naći u drugom krugu zavisiće i da li će srpski šampion biti povlašćen ili ne, šanse su iz ove perspektive 50-50%.

Deset timova, uz timove iz Holandije i Grčke, biće u „stazi šampiona“, pa ćemo pred poslednji korak ka LŠ, plej-of fazu, imati svega šest timova dopunjenih za šampione Češke (najverovatnije) i Švajcarske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here