Liga šampiona od jeseni – nova satnica i nova pravila!

0
895

Nisu samo promenjene kvote za najjače lige, tačnije smanjen broj mesta za slabije klubove, utakmice će počinjati u drugim terminima, a biće mnogo značajnih promena.

Promene u Ligi šampiona u narednoj sezoni su i zvanično objavljene, nema više dileme takmičenje će na neki način, ne samo kada je nova formula o broju klubova iz najjačih liga u pitanju biti značajno izmenjene.

Uvodi se četvrta izmena, i to u nokaut fazi, četvrtu promenu će treneri moći da naprave u produžetku.

Što se finala tiče, 23 igrača umesto 18 će moći da budu na klupi, dakle veća mogućnost za izmene i više opcija za trenere.

Liga šampiona će od naredne godine, uključujući i poslednje kolo kvalifikacija, ali i grupnu i nokaut fazu počinjati od 21 čas. Ali još jedna je novina, zbog TV, dve utakmice grupne faze, utorkom i sredom, dakle oba dana po dve, počinjaće u 18:55. Osim jasno poslednjeg kola kada sve počinju u isto vreme.

Posle grupne faze klubovi će moći bez ikakvih restrikcija da licenciraju nova tri igrača za proleće.

Podsetimo  26 timova ide direktno u grupnu fazu Lige šampiona,još četiri su iz takozvane šampionske rute u kojoj Srbiju predstavlja Crvena zvezda i na kraju još dva iz ligaške rute, u kojoj učestvuju AEK, Red Bul Salcburg, Spartak Moskva, Benfika, Kijevski Dinamo, Standard, Fenerbahče i Slavija Prag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here