Luis Skola u sportskoj komisiji MOK

Argentinski košarkaš Luis Skola i još tri sportistkinje, izabrani su u sportsku komisiju Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).
Osim košarkaša Bruklina u komisiji su indijska reprezentativka u badmintonu Sajna Nehvak, Egipćanka Aja Medani koja se takmiči u modernom petoboju i tekvondistkinja iz Jordana Nadin Davani, saopštio je predsednik MOK Tomas Bah.
MOK je naveo da četvoro sportista neće biti članovi organizacije, već da su dodati komisiji od 12 članova, koju biraju sportisti.
Četvoro sportista nisu uspeli da prođu na izborima MOK tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali ih je Bah ipak uvrstio u komisiju.
Prema pravilima MOK, Bah može da uvrsti do sedam dodatnih članova, „kako bi u komisiji obezbedio ravnotežu medju regionima, polovima i sportovima“.
Skola je nosio zastavu Argentine na Igrama u Riju. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju 2004. i bronzanu četiri godine kasnije.
Nehval je prvi sportista iz Indije osvajač olimpijske medalje u badmintonu, bronze 2012. godine. Medani i Davani su po tri puta učestvovale na Olimpijskim igrama. Davani je bila šef jordanskog tima u Riju.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar