Mamići optuženi: Prisvojili 16,6 miliona evra

Reč je o politički motivisanom postupku koji je isključivo baziran na zločestim kontrukcijama – istakao je Zdravko Mamić
OPTUŽNO veće suda u Osijeku potvrdilo je optužnicu protiv bivših funkcionera fudbalskog kluba Dinamo, braće Zdravka i Zorana Mamića

  • Oni se terete da su utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za 15 miliona evra, a državni budžet za 1,6 miliona evra – izjavio je novinarima portparol suda Miroslav Rožac.

Optužnicom su obuhvaćeni i izvršni predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Damir Vrbanović, koji je i bivši direktor Dinama, i poreznik Milan Pernat. Očekuje se da će u roku od dva meseca biti određen sudija i sazvano pripremno ročište.

  • Reč je o politički motivisanom postupku koji je isključivo baziran na zločestim kontrukcijama – istakao je Zdravko Mamić.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala tereti Zdravka Mamića da je iz Dinama izvukao najmanje 52 miliona kuna (6,9 miliona evra), a njegovog brata Zorana Mamića, koji je bio trener Dinama, za 38,1 miliona kuna (pet miliona evra).
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar