Srpska krv se kroz vekove rasula na sve četiri strane sveta zbog čega priča o Marku Arnautoviću predstavlja samo jednu u nizu interesantnih koje zaslužuju da o njima bude progovoreno.
Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju dočekuje selekciju Austrije u okviru trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će 2018. godine biti održano u Rusiji, a nakon trijumfa „Orlova“ nad Moldavijom podignut je i stepen optimizma među navijačima.
Biće to okršaj dve reprezentacije koje su se i pre osam godina našle u istoj kvalifikacionoj grupi kada je Srbiju ka Mundijalu u Južnoj Africi vodio Radomir Antić.
Sećate se sigurno trijumfa koji su „Orlovi“ ostvarili u Beču 2008. godine kada je Srbiju bodrilo oko 15.000 navijača. Upravo taj podatak predstavlja sjajan šlagvort za priču o srpskom sinu Marku Arnautoviću.
Napadač Stouka i reprezentacije Austrije jedan je od mnogih mladića srpskih korena rođenih na prostoru zemalja zapadne Evrope u koje su Jugosloveni masovno emigrirali u različitim periodima prethodnog veka.
Marko nikada nije imao problem sa svojim srpskim poreklom, rođen je iz braka Srbina i Austrijanke ali je svoju fudbalsku karijeru vezao za nacionalni tim našeg narednog rivala.
Svojevremeno je Marko Arnautović javno govorio o želji da brani boje reprezentacije Srbije, a kako za tako nešto više ne postoji ni promil šanse ostaje da podsetimo na to da se ovaj mladić nikada nije odrekao srpskog porekla.
Na svojim kopačkama Marko Arnautović nosi zastave Austrije i Srbije, a telo mu prekrivaju tetovaže ispisane ćirilicom zbog čega će u nedelju njegov profesionalizam biti na posebnom ispitu.
Ne sumnjamo u to da će Marko Aranutović dati svoje maksimum u dresu čiji grb krasi austrijski crni „Orao“, ali isto tako možemo da se kladimo da će pre početka meča, kada sa razglasa zagrmi „Bože pravde“ osetiti posebnu vrstu emocije kakvu do sada nije mogao da iskusi nikada u karijeri.
Foto
Izvor

Translate »