Međunarodni bokserski turnir Zlatna rukavica u Vrnjačkoj Banji

VRNJAČKA BANJA – Međunarodni bokserski turnir 59. po redu, biće održan od 24. do 27. novembra u Sportskoj hali “Vlade Divac“, a Vrnjačka Banja će treći put za redom biti poprište velikog takmičenja za „Zlatnu rukavicu“, rečeno je danas na konferenciji za novinare.
Organizator turnira je Bokserski savez Srbije, dok je tehnički organizator, kao i prethodnih godina, Bokserski klub “Goč“ iz Vrnjačke Banje, uz podršku lokalne samouprave.
Selektor reprezentacije Srbije Tomislav Antelj rekao je da je Zlatna rukavica“ jedno od tri najvažnija i najveća takmičenja i drugi najstariji turnir u Evropi.
“Čast mi je što smo ponovo došli u Vrnjačku Banju koja je najbolje mesto za organizaciju ovakvog turnira. Očekujemo učešće oko 50 takmičara iz sedam država – Belgije, Kipra, Crne Gore, Rumunije, Škotske, Slovenije i Srbije. Naša reprezentacija će biti najbrojnija, imaćemo na užem spisku 12 boksera, a očekujemo i još neku prijavu do početka turnira“, rekao je Antelj.
Pobednik prošlogodišnje “Zlatne rukavice“ Aleksandar Drenovak, iz kluba “Goč“ iz Vrnjačke Banje i kapiten srpske selekcije, nada se da će na ovom turniru odbraniti titiulu u srednjoj kategoriji.
“Ne bih da mnogo pričam van ringa, jer više volim da publika vidi kako boksujemo, a obećavam u svoje ime i reprezentacije Srbije da ćemo ostaviti srce u ringu. Očekujem da Hala sportova bude ispunjena kao i prethodnih godina, a ovo će ujedno i biti dobra provera za selektora da vidi na koga od boksera će moći da računa na budućim takmičenjima“, izjavio je Drenovak.
Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je da je ovo mesto već postalo poznato po dobrim bokserima, zahvaljući najviše olimpijcu Aleksandru Drenovaku.
“Naš cilj je da se ‘Zlatna rukavica’ još deset godina održava u Vrnjačkoj Banji. Potrebno je da potpišemo ugovor koji bi nam dao legitimitet, kako bi smo uložili u neophodne kapacitete. Tako bi smo i uz pomoć privrednika iz Vrnjačke Banje osposobili posebnu boksersku salu, sa profesionalnim ringom u okviru hale ‘Vlade Divac’. Tako bi smo dobili još jednu u nizu selekcija Srbije koje svoje pripreme imaju u Vrnjačkoj Banji“, naglasio je Đurović.
Ulaznice će se prodavati u Hali sportova, a dnevna ulaznica za cetvrtfinalne i polufinalne borbe će biti 100 dinara, dok će za finalna nadmetanja, poslednjeg trećeg dana takmičanja, koštati 200 dinara.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar