Milica o neuspehu košarkašica: Karadžić je preterao! Preforsirao je devojke, loše tempirao formu…

Milica Dabović – „Zbog nekih izmena koje je pravio sam se nervirala“, kaže nekadašnji kapiten Srbije

Neuspeh košarkašica Srbije na Evropskom prvenstvu u Češkoj teško je pao mnogima. Pre svega devojkama, od kojih su mnoge igrale i preko granice bola kako bi pokušale da Srbiji podare što bolji rezultat. Eliminaciji i dalje aktuelnih šampionki Evrope u ranoj fazi turnira, posebno od reprezentacije Letonije, koja je dosad uvek bila na začelju kolone, malo ko mogao je da se nada. A nekadašnji kapiten i vođa generacije iz najsvetljijih dana, Milica Dabović, smatra da puna odgovornost pada na leđa selektora – Stevana Karadžića. 

Ona je istakla da je Karadžić i sam svestan kakve je greške pravio, ali je košarkaškoj javnosti dala svoje viđenje cele situacije.
„Igrači su povređene došle na šampionat, igrale su pod blokadama i nisu uspele da u takvoj situaciji ostvare bolji rezultat. Smatram da nije pravilno tempirao formu. Ne kažem da su njegove metode pogrešne, nego preterane. On je veliki trener, ali ja ne bih mogla da treniram na njegov način“, rekla je Dabovićeva za Alo.

Zatim se podsetila kako su treninzi izgledali kod Marine Maljković.
„Kod Marine su treninzi bili fenomenalni i znala je da nas tempira za veliko takmičenje, jer nas je odmarala kada je bilo potrebno. Nikada nam se nije desilo da na šampionat odemo povređene. Ana Dabović i Sonja Petrović i pre prvenstva nisu trenirale zbog povreda. Tamara Radočaj i Nevena Jovanović su se povredile na pripremama. Mnogo je bilo povređenih igračica, ali su devojke ipak dale sve od sebe. Neverovatno je kako su izgubile neke mečeve protiv onakvih protivnika, a u timu imamo najbolji tri u Evropi, Milovanović – Petrović – Dabović. Nisu zaslužile da idu kući“.

Milica veruje da je Karadžić trebalo da potraži savet o tome kako da radi sa igračicama.
„Ana mi je rekla da je Stevan fenomenalna osoba, u to ne sumnjam. Mislim da je preforsiora devojke, zadao je jak tempo, a njima se sezona tek završila. Trebalo je drugačije da radi s njima, jer je neverovatno da vam se od osam najbitnijih košarkašica pet ili šest povredi. Devojke ne mogu ništa da zamerim, izgarale su na terenu, borile su se i uložile poslednji atom snage. Zbog nekih izmena koje je pravio selektor mnogo sam se nervirala, ali niko ne može da utiče na njegove odluke. Ne mislim da je Karadžić bivši selektor, već da je imao samo loš tajming. Nije na meni da sudim nekome“, kaže Dabovićeva za Alo.

Stevanu Karadžiću je posle neuspeha u Češkoj istekao ugovor sa reprezentacijom, a prvi čovek KSS Predrag Danilović rekao je da će uskoro biti doneta odluka o tome da li će saradnja biti produžena.

(FOTO: Star Sport)

Izvor Mozzartsport

Započnite diskusiju

Ostavi komentar