Mlada reprezentacija Srbije pod imperativom pobede: Stići ćemo do baraža

Mlada selekcija Srbije danas u Vaterfordu (18.45) mora da pobedi Republiku Irsku kako bi ostala u igri za drugo mesto u Grupi 2 kvalifikacija za EP i u poslednjem meču trijumfom nad Slovenijom obezbedi baraž
Iako ove sezone nema minutažu u Bordou, Milan Gajić je nezamenljiv u mladoj reprezentaciji, postigao je i fantastičan gol u Italiji. Pred poslednja dva duela sa Irskom i Slovenijom je jasan:

  • Pamti se samo kako si neki posao završio. Imamo dobru priliku da se izborimo za baraž, umemo da igramo na rezultat i da izađemo kao pobednici.

Irci su u Novom Sadu pokazali timski duh, naglašava desni bek „orlića“.

  • Kompaktni su tvrdi, traže mnogo duela. Po fudbalskim kvalitetima smo na višem nivou, moramo to da pokažemo.

Ako se posao u Vaterfodu dobro obavi, put do baraža vodi preko Slovenaca koji su dužnici.

  • Treba ići redom, ali ako obavimo posao u Irskoj kako treba, imaćemo u vidu da smo ostali dužni. Kad dođe do tog meča, treba biti miran, hladne glave. Čekaće nas u zasedi i ovde i treba biti strpljiv, kopati, kopati polako i iskopati jedan gol koji će možda biti i dovoljan za baraž.

Golčina u Italiji, nažalost, nije bila dovoljna za tri boda.

  • Oduvek smo imali timski duh, uvek je različit pojedinac iskočio. U Italiji sam ja postigao lep gol, sutra će neko drugi. Svi radimo zajedno i težimo istom cilju.

Sergej Milinković-Savić nije u konkurenciji za tim zbog kartona, dok je Nemanja Antonov bolestan.
R. IRSKA – SRBIJA
Stadion: u Vaterfordu
Sudija: Kiril Levnikov (Rus)
Početak: 18.45
REPUBLIKA IRSKA: Rodžers – Hor, Rea, Hoban, Kavanah – Lenihan, Kulen, Birn, O Dovda – Dafus, Megire.
SRBIJA: V. Milinković-Savić – Gajić, Lazić, Veljković, Ristić – Lukić – A. Živković, Grujić, Gaćinović – Đurđević, Ožegović.
ADAPTACIJA NA FRANCUSKU
I Gajić je osetio svu snagu tvrdnje Nenada Džodića da „svakom Srbinu treba minimum godinu dana adaptacije na francusku ligu“.
– Živa istina, sve je drugačije, teže u Francuskoj. Zato valjda ima sve manje Srba. Naše fizičke predispozicije nisu na nivou te lige. Mnogo je tamnoputih igrača, fizički su dominantniji, pa je liga zahtevna. Sa dosta fizikalije, snage, trčanja. Mi i dalje kada izađemo iz naše lige ne možemo odmah da odgovorimo na taj ritam. Evo, posle godinu dana, uhvatio sam ritam treninga i sad mogu da odgovorim na taj jak tempo koji se nameće.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar