Mladi srpski golferi nastavljaju da beleže izvanredne rezultate na takmičenjima u regionu. Na terenima golf i kantri kluba u Zagrebu održano je Internacionalno juniorsko prvenstvo Hrvatske u golfu uz učešće reprezentativaca Srbije Luke Jovanovića, Marka Jokića, Jelene Lainović i Jane Marinović.
Srpske golferke na kraju su zauzele treću poziciju u timskoj konkurenciji igračica do 16 godina. Jelena Lainović je pojedinačno bila četvrta sa ukupno 249 udaraca posle tri odigrane runde. Njen zaostatak za trećeplasiranom Čehinjom Terezom Sasinovom bio je samo sedam udaraca. Jana Marinović je na kraju završila na šestom mestu sa 264 udarca. Prvo mesto pripalo je Katarini Drocaravoj iz Slovačke, dok je druga bila Agata Vahalova iz Češke.
U konkurenciji golfera do 16 godina Luka Jovanović je sa 244 udarca bio deveti u konkurenciji 27 igrača iz osam država. On je najbolje odigrao prvog dana kada je imao +6, a na kraju mu je 14 udaraca nedostajalo da se popne na postolje. Marko Jokić je bio 11. sa tri udarca više od Jovanovića. Njegova najbolja runda bila je drugog dana sa sjajnih +4. Pobedu je ostvario Italijan Pjetro Bovari ispred Slovenca Vida Potočara i još jednog predstavnika Italije Lorenca Tatija.
Srpske talente već naredne nedelje očekuje novo takmičenje. Oni će se na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji boriti na mini/midi/juniorskom čelendžu.
Izvor i foto

Translate »