Neverovatno – Srpske odbojkašice optužili za rasizam!

Optužene za rasizam – Sve što su naše devojke htele je da najave predstojeće Svetsko prvenstvo u odbojci

Srpske odbojkašice, aktuelne vicešampionke Olimpijskih igara ostvarile su plasman Svetsko prvenstvo u Japanu pošto su pobedile Poljsku u  kvalifikacijama.

Međutim, posle plasmana naše devojke su želele da to proslave u svom fazonu pa su se slikale tako što su rukama napravile kose oči, aludirajući da se šampiona igra u Japanu.

Ništa uvredljivo, ništa epohalno, ali su strani mediji jedva dočekali da napadnu naše heroine i optuže ih za rasizam.

To su slično uradili i košarkašima Španije pre 7 godina kada su na Olimpijskim igrama u Pekingu uradili istu fotografiju.

Ova fotografija je bila na sajtu Svetske odbojkaške federacije kao najava plasmana srpskinja u Japan, ali je sklonjena posle optužbi medija da je to rasizam.

Foto: FIVB

Foto: FIVB

Izvor i foto Telegraf

1 Comment

  1. Na žalost ,ista vest je objavljena i u Japanu a Japanci su vise nego razocarani.Cudi me da odbojkasice nisu obaveštene da se takav gest u celom svetu smatra neprikladnim i rasistickim. Zar ne uče od drugih? Koliko god mi mislili da je potez bezazlen,na žalost Japanci su ga protumačili kao ruganje i provokaciju i ugled Srbije u citavom Japanu je ozbiljno narušen. Javno izvinjenje je neophodno!

Ostavi komentar