Nevesinje: Turnir „Mišo Tamindžija“ biće održan i ove godine!

0
306

Tradicija održavanja Memorijalnog turnira „Mišo Tamindžija“ neće biti prekinuta. Organizacioni odbor turnira je odlučio da pred vaskršnje praznike priredi sportsku reviju koja četvrt vijeka privlači pažnju istinskih ljubitelja malog fudbala iz regiona.

Zbog rekonstrukcije Sportske dvorane nisu postojali uslovi da se ova sportska manifestacija održi tokom novogodišnjih i božićnih praznika, pa su sportski radnici i prijatelji turnira tražili neki drugi pogodan termin. Odluka je pala na sedmicu pred vaskršnje praznike koja najviše odgovara školarcima zbog proljećnog raspusta. Organizatori su imali u vidu i obaveze nevesinjskih klubova i drugih korisnika dvorane.

Planirano je da se sportsko nadmetanje održi u četiri konkurencije (seniori, juniori, pioniri, pjetlići), s tim da će format takmičenja biti sveden na sedam dana. Kotizacije i nagradni fond za ovogodišnje skraćeno izdanje turnira biće umanjeni. Ipak, oni najbolji biće nagrađeni, a pobjednik u seniorskoj konkurenciji dobiće veliki prelazni pehar, pobjednički pehar i novčanu nagradu od 1.000 KM. Pokrovitelj turnira je opština Nevesinje.

Podsjećamo, prošlogodišnji pobjednik turnira u konkurenciji seniora je trebinjski „Bemiks“. Najbolja juniorska ekipa bila je Kafe „Dionis“, među pionirima istakao je Korzo, a nadmetanje namlađih učesnika turnira završeno je trijumfom Delija.

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mišo Tamindžija“ neprekidno se u Nevesinju održava od 1993. godine i najmasovnija je manifestacija ove vrste u istočnoj Hercegovini. Fudbalske vještine na parketu Sportske dvorane „Nevesinjka“ u proteklih četvrt vijeka pokazivali su igrači iz čitavog regiona, a kao gosti na ovoj reviji malog fudbala prisustvovali su poznati igrači i treneri.

Nezaboravna sportska druženja i brojni kurioziteti koji su vezani za ovu sportsku manifestaciju bili su glavni motiv prijateljima turnira da i ove godine ulože napore kako se rijetka tradicija ne bi prekidala.

Prijave i pravo učešća

Prijave za učešće i uplata kotizacije: do 27. mart 2018. u Kafeu „XL“

Žrijeb: Sportska dvorana, 28. mart u 19 časova

Početak turnira: subota, 31. mart

Veliko finale: 8. april (Vaskrs)

Kotizacija po ekipi

seniori – 120 KM

juniori – 100 KM

pioniri – 80 KM

pjetlići – 40 KM

Pravo učešća

seniori – bez ograničenja

juniori – 2000, 2001 i 2002. godište

pioniri – 2003, 2004, 2005. godište

pjetlići – 2006.godište i mlađi

Informacije za učesnike i sponzore

065 480 241

066 742 447

065 886 655

065 691 484

Radio Nevesinje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here