NIKO KAO CVIJIĆEVA: Samo jedna Srpkinja u izboru za najbolju na svetu

Prestižni rukometni portal „Handbal-planet“ i ove godine će izabrati najbolju igračicu planete, ali i idealnu sedmorku sveta.
Za razliku od prethodnih, ove godine će u izboru biti samo jedna Srpkinja, a reč je o sjajnom pivotmenu Dragani Cvijić.
Za titulu najbolje na planeti ove i godine će se boriti 32 igračice, izabrane od strane novinara iz devetnaest zemalja.
Titulu će braniti Rumunka Kristina Neagu, a do sad su ovu prestižnu nagradu osvajače Hajdi Loke (2011,2013. i 2014) i Suzana Tomori (2012.).
U konkurenciji za najbolje levo krilo 2016. boriće se Polina Kuznjecova (Kuban Krasnodar), Kamila Herem (Vardar), Majda Mehmedović (Bukurešt) i Siraba Dembele (Rostov Don).
Za prvog levog beka boriće su Kristina Neagu (Budućnost), Alison Pino (Brest), Estvana Polman (Esbjerg) i Andrea Penezić (Vardar).
Kad je reč o srednjim bekovima tu će trka biti paklena, jer će za trofej boriti Izabel Gulden (Bukurešt), Niki Grot (Đer), Daria Dmitrieva (Lada Toljati) i Ekaterina Ilina (Rostov Don).
Četiri desna beka koja će se boriti za trofej su Noka Mork (Đer), Katarina Bulatović (Budućnost), Aleksndar Lakambre (Vardar) i Ane Hubinger (Lajpcig).
Jovanka Radičević (Vardar), Karmen Martin (Bukurešt), Ana Vajkrieva (Rosatov Don) i Natali Hagman (Nikobing) će se takmičiti za najbolju na poziciji desnog krila.
Pored Dragane Cvijić (Budućnost) za prvog pivotmena sveta će se boriti Hajdi Loke (Đer), Ivete Broh (Đer) i Oana Manea (Bukurešt).
U konkurenciji za najboljeg golmana su Amandine Lejnaud (Vardar), Klara Voltering (Dortmund), Kari Grimsbo (Đer) i Jelena Grubišić (Bukurešt).
Kad je reč o prvim defanzivcima tu će borbu voditi Eduarda Amorim (Đer), Beatris Edvig (Mec), Klara Šekereš (Kargo) i Linea Torstensen (Bukurešt).
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar