Nikola Janković sanja Saletov poziv

Pružam odlične partije u Olimpiji, spadam među bolje krilne centre u ABA ligi i iskreno se nadam pozivu selektora Đorđevića„, poručio je Nikola Janković u intervjuu za „Vranjske novine“.
Iako Olimpija ne blista u ABA ligi ove sezone, to se ne može reći i za Nikolu Jankovića.
Talentovani krilni centar je u osam utakmica ove sezone ostavio odličan utisak i trenutno ima vrlo lepu statistiku od 17.4 poena (68.7% za dva poena) i 6.6 skokova po meču, a najbolju partiju pružio je protiv FMP-a kada je ubacio 26 poena.
Takve partije Nikola Janković (22) nagoveštavao je i prošle sezone kada je nosio dres Mega Leksa, a zanimljivo je to da je profesionalnu karijeru počeo u Belgiji gde je igrao za Šarlroa i Pepinster.
Momak iz Vranja je u intervjuu za „Vranjske“ otkrio kako se snašao u Sloveniji…
Slovenci, kao i mi, prosto su ludi za košarkom. Njihova kultura i njihov odnos prema svakome od nas omogućava mi da provodim vrlo lepe trenutke u Ljubljani. Mi smo izgubili četiri prethodna meča i to s razlikom od jednog poena. Realna snaga našeg tima je mnogo veća i očekujem da ćemo ući u jedan duži ritam pobeda i da će klub čije boje branim biti na poziciji koja omogućava mirnu sudbinu u ABA ligi„, kazao je on u intervjuu za „Vranjske“.
Ispričao je da je ponikao u Ekonomcu iz Vranja, a onda se još kao 13-godišnjak preselio u Železnik gde je igrao za FMP. Međutim, menadžeri su ga zapazili u mlađim kategorijama reprezentacije i odveli u Belgiju, a nakon tri godine vratio se u Srbiju gde je odlično odigrao u Megi.
Nada se da će dobre partije u Olimpiji doći i do selektora reprezentacije Aleksandra Đorđevića.
Dugo sanjam nacionalni dres. Imam ogromno iskustvo iza sebe. Za mlađe selekcije Srbije odigrao sam mnogo susreta. I sada je ostalo da obučem i dres seniorske reprezentacije naše zemlje. Pružam odlične partije u Olimpiji, spadam među bolje krilne centre u ABA ligi i iskreno se nadam pozivu selektora Đorđevića„, ispričao je Janković.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar