Nikola Marković, selektor juniora, posle debakla: Realnost je drugačija!

Malo ko je očekivao da se juniorska reprezentacija Srbije ne plasira na Svetsko prvenstvo u Alžir
Još manje je onih koji su i pomislili da će Orlići zabeležiti sva tri poraza u kvalifikacijama, da će položiti koplja pred Grčkom i Litvanijom.
Kako bilo, ovo je neslavni kraj jedne generacije, jer su momci rođeni 1996. godine eliminacijom završili putešestvije u ovom uzrastu.
Trener srpskog tima, Nikola Marković je posle neuspeha u Gornjem Milanovcu rekao:
– Dosta problema smo imali i pre početka kvalifikacija. Ekipa je drastično izmenjena u odnosu na dosadašnju prvu postavu. Nije bilo Arsenića, Rakocije i Ratkovića, zatim nismo mogli da računamo na Jovanovića, koji je bez dileme najveći naš talenat.
Takođe Stojanović se povredio na pripremama i nije mogao da pomogne, a on je tipičan srednji bek koji nam je nedostajao. Na startu turnira je stigao šamar, Grčka je bila bolja?
Mi živimo u prošlom vremenu i mislimo da više niko ne igra rukomet, naša realnost je drugačija. Dok drugi rade i treniraju, naša deca nisu na zadovoljavajućem nivou. Grci i mi imamo prilično isti kvalitet, nisu oni više tako slabi. Loše smo otvorili utakmicu, oni poveli 5:1, pa 11:6 i dogovor je bio da ih stignemo do 50. minuta i onda da dodamo pun gas. Uspeli smo već u 39. minutu da ih stignemo, ali ne i da izjednačimo.
Usledio je novi šok i poraz od Litvanije?
Kad sam ih video na treningu iznenadio sam se fizičkim predispozicijama. Imaju dva beka od po dva metra, mi to nismo imali još od Nenada Peruničića. Iznenadio me je kvalitet ove ekipe, stvarno su odlični.
Na kraju meč o kome su svi pričali, protiv Islanda, nije imao nikakav značaj?
Taj susret smo najbolje odigrali, jer je sav grč prestao i sve je unapred bilo poznato.
Šta je glavni uzrok ovog debakla, sistem za rad sa mladim kategorijama godinama ne postoji?
Evo najbolje će pokazati jedna činjenica, na ovim kvalifikacijama na tribinama sam video samo dvojicu kolega! Znam da je bio Božić, veliki praznik, ali na utakmicama je trebalo da bude još naših navijača.
Da li biste izdvojili nekog igrača?
Ne bih nikog posebno. Nije fer, osim što je golman Dejan Milosavljev bio standardan, a on je i najiskusniji u timu – rekao je Nikola Marković.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar