Održana prva konstitutivna sednica OKS, Maljković krenuo žestoko (FOTO)

Prva konstitutivna sednica OKS – Novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković predvodio je u sredu u olimpijskoj kući prvu konstitutivnu sednicu OKS-a na kojoj je predloženo je i usvojeno osam “komisija”, kao i deveta koja će se odnositi isključivo na sportsku infrastrukturu Srbije.

Takođe, izabrano je troje potpredsednika Izvršnog odbora u novom sazovu: Milica Mandić, Žarko Zečević i Bogdan Obradović.

U svom obraćanju članovima Izvršnog odbora predsednik Maljković rekao je: Mi ovde nismo predstavnici sportova iz kojih dolazimo već članovi najvišeg tela koje ima zadatak da se bavi unapređenjem vrhunskog sporta u našoj zemlji. Uveren sam da ćemo svi zajedno raditi na razvoju vrhunskog sporta u Srbiji, a na taj način, naravno, razvijati i svoj sport. Molim vas da to svi uvek imamo na umu.

Foto: OKS

Novi potpredsednici Izvršnog odbora u društvu predsednika Maljkovića

Foto: OKS

JEVROSIMOVIĆ, TODOROV, KOPRIVICA…

Na održanoj sednici Izvršni odbor je izabrao predsednike komisija Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Na čelu Komisije za programska pitanja biće Dragan Jović, najuspešniji trener u poslednja dva olimpijska ciklusa, a Komisije za finansijsko materijalna pitanja potpredsednik OKS Žarko Zečević. Predsednik Statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, a Zdravstvene Prof. dr Dragan Radovanović, koji su ove funkcije obavljali i u prethodnom olimpijskom ciklusu. Predsednik Komisije za međunarodnu sportsku saradnju biće Ivan Mrkić, Komisiju „Žene i sport“ vodiće Milena Reljin-Tatić, a Komisiju „Olimpijske vrednosti“ Nataša Janković, direktorka Fonda sporta i olimpizma. U ovom olimpijskom ciklusu, radu Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta pomagaće još jedna komisija koja će se baviti razvojem sportske infrastrukture, a na njenom čelu biće Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije.

Na prvoj konstitutivnoj sednici imenovan je i Savet za razvoj olimpijskog sporta, stalno radno telo Olimpijskog komiteta Srbije, kome se u manadat stavlja kreiranje strategije za razvoj olimpijskog sporta, a na čijem čelu će biti Ivan Todorov.

Članovi ovog saveta biće Zoran Gajić, član Izvršnog odbora OKS i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Božidar Đurković, predsednik Rukometnog saveza Srbije, Nebojša Ilić, dugogodišnji trener u veslanju, Prof. dr Vladimir Koprivica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Jasna Šekarić, sedmostruka učesnica Olimpijskih igara i osvajač 5 olimpijskih medalja u streljaštvu.

Prethodnog dana u Olimpijskom komitetu Srbije konstituisana je i Sportska komisija OKS koju će u novom sazivu predvoditi Ivan Miljković, proslavljeni odbojkaš i prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Izvršni odbor usvojio je ažurirane liste kategorisanih sportista u programima „Tokio 2020“ i „Razvojnom programu OKS“.

Foto: OKS

Ivan Miljković, novi prvi čovek Sportske komisije OKS

Foto: OKS

SRBIJA NA EYOF-u SA 46 SPORTISTA

Takođe, usvojena je i konačna brojčana prijava za predstojeći Evropski olimpijski festival mladih koji će se od 23. do 29. jula održati u mađarskom Đeru. Nakon plasmana ženske odbojkaške reprezentacije Tim Srbije na XIV EYOF-u brojaće 46 sportista u ukupno 8 sportova.

Inače, tokom nedavne posete Požarevcu u društvu predsednika opštine i članice gradskog veća zadužene za sport i omladinu Ane Miljanić, predsednik OKS je obišao sportske objekte Požarevca (hipodrom, sportski centar) i upoznao se sa sportskom infrastrukturom grada.

Ovo je posebno važno ako se uzme u obzir da će OKS poseban akcenat staviti na pregled i poboljšanje aktuelne sportske infrastrukture.

Oko 20 godina sam radio po unutrašnjosti i prokrstario sam Srbiju uzduž i popreko. Unutrašnjosti Srbije trebamo da poklonimo pažnju. Prestonicu da približimo unutrašnjosti – rekao je Božidar Maljković.

Možemo samo da dodamo, novi predsednik i njegovi saradnici, krenuli su žestoko.

Izvor i foto Telegraf

 

 

Započnite diskusiju

Ostavi komentar