Oglasila se i Zvezda: Sada je sve jasno

Povodom saoštenja KK Partizan NIS u kojem „crno-„beli“ iznose svoje viđenje situacije oko prelaska Petra Rakićevića u Crvenu zvezdu, oglasio se i klub sa Malog Kalemegdana, koji poručuje da su sada stvari konačno jasne.
Klub iz Humske se u utorak ujutru oglasio povodom „slučaja Rakićević“, a večiti rival nekoliko sati kasnije.
Kako se navodi u Zvezdinom saopštenju, klub izražava zadovoljstvo zato što je srpska košarkaška javnost konačno upoznata sa svim činjenicama u vezi transfera mladog reprezentativca Petra Rakićevića.
„KK Crvena zvezda mts izražava zadovoljstvo što je istina u slučaju Petra Rakićevića konačno izašla na videlo, iako se zvaničnim saopštenjem po tom pitanju nismo oglašavali, već neko drugi, nevešto pokušavajući da prikrije propuste, i loš rad svoje administracije.
Činjenica da je Petar Rakićević uredno registrovan u Košarkaškom Savezu Srbije kao igrač Crvene zvezde mts, i da je već licenciran, kao i da ima pravo nastupa u utakmicama ABA i Evrolige, govori ko je u ovom slučaju radio u skladu sa zakonom i propisima naših košarkaških institucija, i na prvom mestu u dogovoru sa KK Metalac iz Valjeva, a ko nije.
Nadamo se da će ovakav rasplet, pomoći da se konačno prekine sa višegodišnjom praksom pojedinaca u srpskoj košarci, gde se do igrača stizalo: tajnim pregovorima sa igračima mimo znanja njihovih matičnih klubova, dopisivanjem sumnjivih papira i nelegalnim isplatama. Nadamo se da će i ovaj slučaj otvoriti put praksi koja je zastupljena svuda u svetu, da se za željenog igrača iz drugog kluba – plaća obeštećenje“, stoji na sajtu KK Crvena zvezda.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar