„Orlići“ složni: Meč protiv Portugalije najvažniji

Protiv Portugalije najvažnije – Napadač mlade fudbalske reprezentacije Srbije Uroš Đurđević rekao je da spremno dočekuje Evropsko prvenstvo u Poljskoj i da bi njegova ekipa pobedom protiv Portugalije u prvom kolu napravila veliki korak ka polufinalu.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igraće od 16. do 30. juna na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

„Priključio sam se ekipi pre dva dana, oni možda imaju tri, četiri treninga više od mene, ali uspeo sam da se odmorim i odmah priključim treninzima. Selektor mi je dao sedam dana više odmora, bila je naporna sezona, pogotovo na kraju kada smo igrali sredom i subotom, ali uspeo sam da se odmorim i spreman sam za Evropsko prvenstvo“, rekao je Đurđević novinarima uoči puta u Poljsku.

Ekipa Nenada Lalatovića prvo će igrati protiv Portugalije 17. juna, zatim protiv Makedonije 20. juna, a poslednja utakmica u Grupi B je protiv Španije 23. juna.

„Nije nimalo laka grupa, kao što je rekao selektor, grupa smrti. Ali, spremamo se od sutra počinjemo i sa video analizama Portugalije. To nam je najvažnija utakmica jer je prva i pobedom bismo napravili veliki korak ka polufinalu“, rekao je fudbaler Partizana, najbolji strelac u tek završenoj sezoni u Superligi Srbije.

Reprezentativac Milan Gajić rekao je da su pripreme u Beogradu dobro obavljene, a da se ekipa sakupljala u hodu.

„Dobro će nam doći promena klime, tamo je malo hladnije, ekipi će prijati. Ekipa postepeno hvata ritam, treba ostati hladne glave i opušteno se pripremati. U utakmicu sa Portugalijom treba ući maksimalno motivisano“, naveo je fudbaler Bordoa.

Fudbaler sredine terena Nemanja Maksimović rekao je da će ekipa ići korak po korak, ali je naveo da je utakmica protiv Portugalije najvažnija.

„Okupili smo se pre pet, šest dana, radli smo mnogo na fizičkoj spremi. Od sutra se pripremamo za Portugaliju. Imamo tri izuzetna protivnika u grupi, suvišno je trošiti reči o njihovom kvalitetu, sigurno je da su kvalitetni čim su došli na Evropsko prvenstvo. Idemo korak po korak, najvažnija je prva utakmica, ako uspemo da pobedimo velike su nam šanse da prodjemo grupu“, rekao je fudbaler Astane Maksimović.

Izvor i foto Novosti

Započnite diskusiju

Ostavi komentar