OTKRIVAMO: Medijska mafija hara Srbijom, zato nema prenosa utakmica „orlova“ na RTS-u!

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Beogradu igra kvalifikacioni meč za SP u Kataru, bez direktnog televizijskog prenosa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, što znači da, po ko zna koji put, oko 75% stanovništva Srbije neče moći da prati tu utakmicu u direktnom televizijskom prenosu.

I ovu utakmicu će, sasvim nezakonito, prenositi piratska televizija Nova S, koja je u vlasništvu kontroverznog medijskog tajkuna Dragana Šolaka, bliskog zloglasnom žutom tajkunu Draganu Đilasu!

Naime, sve bitne sportske događaje i manifestacije, pa i pomenute kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu, po Zakonu o elektronskim medijima Republike Srbije, mogu da prenose samo televizije koje imaju nacionalnu frekvenciju, odnosno samo one televizije koje pokrivaju teritoriju cele Srbije i imaju slobodan pristup nacionalnim frekvencijama, po članu 64. Zakona i Pravilnika REM-a.

Televizija Nova S nema nacionalne frekvencije i nema, po Zakonu, pravo da prenosi utakmice sportskih nacionalnih selekcija Srbije.

Otkud onda to da Nova S radi to što radi, krši Zakon i zarađuje veliki novac od reklama koje emituje tokom prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije?!

Po Zakonu, REM je taj koji bi trebalo da uređuje te stvari i da reaguje u slučaju kršenja Zakona, ali pomenuti medijski tajkun Dragan Šolak „pobrinuo“ se da REM žmuri na očigledno kršenje Zakona tako što je, „na ko zna koji način“, zadobio „naklonost“ većine članova REM-a, koji su praktično postali saučesnici u njegovom vršenju teškog krivičnog dela!

S druge strane, RTS i Javni medijski servis Srbije, umesto da ispunjavaju svoje obaveze prema pretplatnicima i prema Zakonu tako što će zakupiti pravo na prenose utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, to pravo prepustili su, opet nezakonito, i opet uz sumnjive zakulisne radnje, piratskoj televiziji Nova S, koja se inače „na divlje“ emituje u Srbiji, jer nije uopšte ispoštovala zakonsku proceduru i prateće akte vezano za emitovanje televizijskog programa na teritoriji Republike Srbije.

Jednostavno rečeno, i REM i RTS su „radosno“ dozvolili Šolakovoj piratskoj televiziji Nova S da krši Zakon, na štetu države Srbije i miliona pretplatnika RTS-a, što upućuje na sumnju da većina članova REM-a i odgovorna lica iz RTS-a pripadaju medijskom kartelu Dragana Šolaka.

Krajnje je vreme da se REM i RTS rekonstituišu do temelja, da se u tim javnim institucijama uvede red i da se konačno razbije Šolakova medijska mafija koja hara Srbijom.

Izvor: Reporter

Započnite diskusiju

Ostavi komentar