Ovde se stvaraju novi srpski atletski šampioni: Blizu 1.000 dece krenulo stopama Ivane Španović, Dragutina Topića, Mihaila Dudaša… (VIDEO)

0
391

Divan prizor iz nove atletske hale tokom prvog nacionalnog prvenstva za mlađe i starije pionire

Nova atletska dvorana u Beogradu u petak je bila mesto prvog zvaničnog prvenstva Srbije za starije pionire i pionirke.

Danas će i mlađi pioniri na zaletišta, a sve zajedno tokom vikenda, dvoranom koja polako postaje jedan od simbola nove ere srpske atletike, prodefilovaće blizu 1.000 takmičara među kojima se krije neka nova Ivana Španović, neki novi Asmir Kolašinac, Mihail Dudaš, Dragutin Topić…

Gledati naše atletske nade kako se takmiče u domaćoj konkurenciji, pod krovom jedne hale što je do pre godinu dana bila misaona imenica, je nešto čime bi svaki atletski radnik i svaki takmičar trebalo da budu ponosni.

Napokon smo dobili atletsku dvoranu o kojoj su generacije maštale: da imamo ovakav predivan objekat. Ovde su odlični rezultati već postignuti. Prošle nedelje smo imali novi nacionalni rekord na 400 metara, novi rekord na 800 metara… – rekao je za Telegraf jedan od direktora takmičenja Zvonko Lozančić.

On se i zahvalio Atletskom savezu Srbije, Ministarstvu omladine i Sporta i vojsci Srbije bez kojih bi izgradnja ove hale bila nezamisliva i najavio nova dešavanja tokom februara i marta u atletskoj hali.


Izvor i foto: Telegraf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here