Partizan i Zvezda dobijaju stadione po UEFA standardima

Država i FSS odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona, a umesto toga objekti u Ljutice Bogdana i u Humskoj dobiće novi izgled

DRŽAVA i Fudbalski savez Srbije, najverovatnije, odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra, a umesto toga, kako „Novosti“ nezvanično saznaju, renoviraće zdanja Crvene zvezde i Partizana! Tako bi objekti u Ljutice Bogdana 1, „Rajko Mitić“, i Humskoj 1 zadovoljili i najstrože kriterijume i standarne FIFA i UEFA, a utrošilo bi se i znatno manje novca.

Procenjeno je da će ova investicija i njena realizacija doneti korist i „večitim“ beogradskim rivalima, ali i nacionalnim selekcijama Srbije. Jer, godinama ni Partizan ni Crvena zvezda ne ispunjavaju skoro ni osnovne standarde igranja u evropskim klupskim takmičenjima, a razne komisije i inspekcije iz UEFA skoro svakog leta na neki čudan način progledaju kroz prste i izdaju dozvole crno-belima i crveno-belima „samo još ovog puta“.

Država Srbija i FSS bi, tako, uz finansijsku pomoć FIFA i UEFA, ušli u projekat renoviranja stadiona u Ljutice Bogdana i Humskoj 1 koji podrazumeva rekonstrukciju tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih loža i mokrih čvorova. Istovremeno, svaki stadion će morati da ima najsavremeniji i obiman video-nadzor, kao i elektronske kapije za evideciju ulaznica i brojanje navijača.

Ništa, ili gotovo ništa od ovoga nema nijedan stadion u Srbiji, pa će renovinaranje oba objekta doneti dugotrajna rešenja i ulepšati deo oko beogradske Autokomande.

NEUSPELI PROJEKTI

FUDBALSKI klub Partizan i njegov bivši generalni sekretar Žarko Zečević tvrde da su imali sve projekte za novi stadion u Humskoj još 2007, da je gradnja trebalo da traje tri godine, a da su crno-beli zbog administrativnih zavrzlama sprečeni da 2010. zaigraju na novom stadionu.

I Crvena zvezda je u vreme predsednika Vladana Lukića planirala sa stranim investitorima modernizaciju svog stadiona, sa novim krovom, hotelom, šoping-centrom i pratećim objektima. Od obe ideje nikada nije bilo ništa.

NIČE NOVA ZGRADA

NEĆE biti stadiona, ali će se zato graditi nova administrativna zgrada Fudbalskog saveza Srbije. Prema saznanjima „Novosti“, FSS mora da se iseli iz zakupljenih prostorija na Terazijama 3 i Terazijama 35, a jedna od mogućih novih lokacija je u Novom Beogradu, u blizini Hale sportova „Ranko Žeravica“. I ovaj projekat biće sufinansiran iz donacije UEFA i FIFA.

Izvor i foto

3 Comments

  1. Konačno prava odluka, kakav bre nacionalni stadion, kome to treba, da zvrji prazan i guta pare.
    BRAVO ZA IDEJU OBNOVE-IZGRADNJE STADIONA U HUMSKOJ I LJUTICE BOGDANA, TO SU I NACIONALNI STADIONI, IMAJU PRAVE LOKACIJE IZA NJIH STOJE PARTIZAN I CRVENA ZNVEZDA, ZA PAMETNOG DOVOLJNO. Pozdrav, Žika,

Ostavi komentar