Paspalj ima originalan predlog za spas srpske klupske košarke, ali i fudbala!

Žarko Paspalj je izneo nov predlog kada je u pitanju način izvođenja privatizacije.O privatizaciji se godinama polemiše u Srbiji, mnogi je predlažu kao rešenje za finansijske probleme naših klubova, i to nije ništa novo.

Svedoci smo i ovih dana – i Partizan i Crvena zvezda mts ponovo su u velikim finansijskim problemima i ovo leto doneće novu neizvesnost kada su naši najbolji klubovi u pitanju.

Crno-beli su ostali i bez predsednika Nikole Pekovića i bez trenera Džikića, a i Zvezda će imati muke da zadrži trenera Dejana Radonjića i nekolicinu ključnih igrača.

Ako se ništa suštinski ne promeni u narednom periodu, finansijskih problema će biti i dalje, ali za to vreme naš proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj predlaže rešenje za spas srpske klupske košarke, ali ne samo košarke, nego i fudbala.

On, naime, smatra da bi fudbalski i košarkaški klubovi trebalo da budu privatizovani “u paketu“ i da se tako košarkaški klubovi na neki način “šlepaju“ uz fudbalske.

“Da se ne lažemo – košarka nije profitabilan sport. Stoga bi privatizacija košarkaških klubova trebalo da bude sprovedena u paketu sa prodajom fudbalskih klubova! Samo tako i nikako drugačije. Ne vidim drugi način da naš trofejni sport opstane.

Košarkaški klubovi, nažalost, nebitni su u svetu biznisa jer ne donose pare. Zato, samo šlepajući se uz neke nove fudbalske gazde bi i košarka preživela. Slično rade Barselona, Real, Fenerbahče…“, objašnjava Paspalj u izjavi za “Alo“.

A dok se to ne dogodi, Paspalj smatra da država mora da pomaže našim košarkaškim klubovima, jer bez toga njima opstanka nema.

Izvor i foto SportskeNet

Započnite diskusiju

Ostavi komentar