Paspalj: Ljubav je recept za uspeh

Proslavljeni košarkaš i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Žarko Paspalj, istakao je da je ljubav najvažnija za uspeh
KADA naspram studenata za katedru sedne sportska legenda, planirano predavanje pretvori se u zanimljivu diskusiju. Tako je bilo u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, gde je naš proslavljeni košarkaški reprezentativac Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, sa novosadskim akademcima prodiskutovao o sportu.

  • Najvažnija je ljubav, a uz to ide sve ostalo za uspeh u sportu – obratio se Paspalj studentima. – Nisam prošao uobičajeni životni put, kao mogi mladi ljudi, ali zahvaljujući talentu bio sam povlašćen. Međutim, profesionalni sport nije najzdraviji, pošto gradi ljude posebnih osobina, sa drugačijim pogledom na svet.

  • Veoma je bitno šta će sportista da radi po završetku karijere i koje će njegovo angažovanje da bude. Vodimo računa o stručnom usavršavanju i sarađujemo sa fakultetima i kompanijama, jer je neophodno da bivši vrhunski sportista hrani porodicu i posle karijere – poručio je Damir Štajner, šef misije OTS.

Profesor dr Dragan Soleša, dekan FEIM-a, naglasio je da od početka školske godine organizuju javne tribine i gostovanja uglednih ličnosti iz javnog života.
Izvor

Započnite diskusiju

Ostavi komentar