Proslavljeni reprezentativac Francuske Patris Evra otvoreno je govorio o rasizmu u selekciji „trikolora“.

Evru je razbesnela izjava prvog čoveka Fudbalskog saveza Francuske Noela Le Graeta, koji je rekao kako u francuskom fudbalu rasizma ima malo ili ga uopšte nema.

„On mora biti smenjen, moram mu odgovoriti na ovo i rći šta se događa u francuskoj trening bazi. Znate li koliko rasizma tamo ima, koliko rasističkih pisama dolazi?!“, kaže Evra.

Proslavljeni as Monaka, Mančester junajteda, Marseja i Juventusa nastavio je sa otkrivanjem šokantnih detalja.

„Imali smo određena mesta za sedenje i kada god bi došli predsednik li političari došlo bi do razmeštanja. Odjednom su me stavljali na kraj stola gde su Bakari Sanja i Mamadu Sako, a Hugo Loris, Loren Košijelni i predsednik bi sedeli u sredini. Znali smo da su takva pravila, ako je predsednik hteo da se slika, bolje da to uradi sa Lorisom i Košijelnijem, nego sa Sanjom i Sakom“, tvrdi Evra.

Bivši defanzivac otkrio je i sadržaj pojedinih pisama koja su stizala selektoru Didijeu Dešampu.

„Vidio sam neka pisma koja stižu u bazu u Klerfonten. U jednom je pisalo “Didije uzmi svoje majmune i vodi ih u Afriku. Napolje sa majmunima i gorilama!” Koliko ima takvih pisama? Mnogo, ali se to krije. U bazu reprezentacije dolaze i razni paketi, neki su bili napunjeni fekalijama“, kaže Francuz.

Patris Evra je za reprezentaciju Francuske odigrao 81 utakmicu.

Translate »