PAVLE CVETINOVIĆ – Jedan od najboljih košarkaša Slovenačke lige

1
542

Devetnaestogodišnjak koji je kao junior Crvene zvezde 2014. godine osvojio Evroligu, Pavle Cvetinović, danas blista u redovima slovenačke ekipe Elektra i po svim parametrima i statistikama, jedan je od najboljih igrača lige.

Rođen u Boru, gde je i počeo da trenira košarku, Pavle, sa visinom 213 cm, kao klasični centar, bez ikakvih problema može da igra i na poziciji krila, afirmaciju je stekao igrajući za Nibak iz Niša, a nakon juniorskog tima Crvene zvezde i kratkog vremena u Metalcu iz Valjeva, sada je okosnica slovenačke ekipe.

Pavle 2

– Dve godine sam proveo u ekipi Crvene Zvezde, pobedom nad Realom u finalu, osvojili smo u Evroligu. Sve je zaista izgledalo kao u bajci, ali ja sam nakon toga želeo da profesionalnu karijeru nastavim u Metalcu iz Valjeva, klubu koji je tada igrao ABA ligu. Iako sam najavljen kao veliko pojačanje, stvari u Metalcu se nisu odvijale onako kako sam želeo i zbog loših uslova odlučio sam da prekinem sadadnju sa tim klubom – naglasio je Pavle Cvetinović.

– U saradnji sa legendom naše košarke, gospodinom Mirkom Milićevićem, nekadašnjim igračem Cibone i Crvene zvezde i po njegovoj preporuci , odlučio sam se za Sloveniju i ekipu Elektra, mada sam kratko vreme bio u španskoj Gran Kanariji.Bilo je još ponuda od nekih španskih klubova, zatim iz Italije, Grčke i Slovenije, a li u dogovoru sa mojim agentom, gospodinom Mirkom, odlučio sam da ove godine igram u Sloveniji ,u ekipi koja je dvadeset godina bila prvoligaš..Slažem se da je liga nešto slabija, ali posrećilo mi se, igram zaista dobro i eto sa 19 godina poneo sam epitet jednog od najboljih košarkaša lige.

Pavle 6

– Na polusezoni bio sam u TOP 3 najbolja igrača lige, sa prosekom od 20 poena po utakmici.. Drugi deo sezone, dolaskom novih igrača, statistika mi je bila nešto slabija, ali ostao sam i dalje na vrhu..

– Naravno da pohvale stručnjaka prijaju, ali ne zanosim se previše bombastičnim naslovima i silnim projekcijama za budućnost. Bitno mi je da igram dobro i da bez obzira na visinu i konstituciju klasične “petice”, bez problema igram i na pozicijama krila i krilnog centra. Osim dresa reprezentacije, svakako bih, kao i svaki mladi košarkaš, voleo da zaigram u nekom poznatom evroligaškom klubu i sa njim, kao senior osvojim titulu najbolje ekipe u Evropi.

Pavle 7

– Slušam savete svog agenta koji je takođe veoma zadovoljan kako se odvija naša saradnja, a za narednu sezonu Mirko je u pregovorima sa nekim agentima iz Amerike, pa videćemo…

Da li to znači mogućnost da dobijemo novog Jokića u NBA ?

– Nisam ništa rekao…Spomenuo sam jedino ono što znam, a to su kontakti mog agenta, gospodina Milićevića…Moje je da vredno treniram, radim i spremam se za iskušenja koja me očekuju – ostao je zagonetan do kraja Pavle Cvetinović, nada srpske košarke i jedan od najboljih igrača slovenačke lige.

Izvor i foto: sportinfo.rs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here