Pirot: Košarkašice Radničkog iz Kragujevca bolje od Gimnazijalki!

0
227

Seniorke Gimnazijalca su u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva Druge ženske lige Srbije jug grupa – B izgubile od lidera prvenstva ekipe Radnički iz Kragujevca rezultatom 62:57.

Košarkašice Gimnazijalca su odličnom igrom tokom cele utakmice namučile favorita za ulazak u Prvu žensku ligu Srbije. One su na 16 sekundi do kraja pri rezultatu 60:57 imale šut za izjednačenje, ali lopta nije htela u koš, pa su gošće u sledećem napadu postigle još jedan koš i slavile sa pet poena viška.
Najefikasnije u timu „Gimnazijalca“ bile su Jovana Petrović sa 20 a pratile su je Milica Mančić sa 15, i Anđela Živković sa 13 poena.

Osvajanjem trećeg mesta, košarkašice Gimnazijalca plasirale su se u plej-of Druge ženske lige Srbije – jug. Plasman u pej-of su obezbedile po 4 prvoplasirane ekipe iz grupa jug A i B, a pored Gimnazijalca iz grupe a u plej-of su se plasirale i ekipe ŽKK Radnički iz Kragujevca, KŽKK Radnički 2016 iz Kragujevca i OKK Paraćin, a iz zapadne grupe Ljubovija, Duga Šabac, Loznica i Mileševka iz Prijepolja. Takmičenje u plej-ofu se nastavlja za dve nedelje.


Na kraju, nakon plej-ofa, zbog reorganizacije takmičenja u sezoni 2018/19, prvoplasirana ekipa obezbeđuje plasman u Prvu ligu, ekipe sa plasmanom od drugog do šestog mesta će se takmičiti u jedinstvenoj Drugoj ženskoj ligi Srbije, dok će se ekipe koje zauzmu 7. i 8. mesto naredne sezone takmičiti u trećoj ligi.

Juče je u Novom Sadu održan prvi savezni trening za talentovane košarkašice rođene 2003. do 2005.godine. Poziv za trening reprezentacije iz našeg kluba dobile su talentovane košarkašice Staša Bunčić (2003), Jovana Ignjatović (2004) i Bratislava Ignjatović (2005). Trener Vladica Ranđelov je učestvao u radu sa talentovanim košarkašicama rođenim 2004. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here