Poduhvat slabovidog maratonca iz Kragujevca za Ginisa

Goran Nikolić, slabovidi maratonac iz Kragujevca, koji trči 55 dana, 55 maratona kroz Srbiju, BiH i Crnu Goru, stigao je danas u Užice gde je upisao 42. maratonsku trku, i rekao da se nada da će postaviti novi svetski rekord
Goran Nikolić vidi samo pet odsto, a od trećeg septembra svaki dan trči po jednu maratonsku trku (42,194 km). Ovaj u Užicu mu je bio 42.
Ovaj poduhvat prijavljen je za Ginisovu knjigu rekorda, a suština je u tome da sportista sa velikim stepenom invaliditeta ima ambiciju da postavi novi svetski rekord čije je aktuelni vlasnik potpuno zdrav sportista iz Japana ( 53 maratona za 53 dana).
Goran je nakon istrčanog maratona rekao da mu je pravi cilj podrška osobama sa invaliditetom u realizaciji programa afirmacije kolektivnih sportova:
– Drago mi je što sam danas u Užicu, baš na dan kada lokalna organizacija Saveza slepih obeležava Međunarodni dan Belog štapa i drago mi je što sam deo ove manifestacije i mislim da ću postaviti novi rekordrekao je on.
Goran je današnju deonicu od Ovčar Banje do Užica (42, 194 km) pretrčao za četiri sata i 41 minut.
Iz Užica odlazi u Valjevo, potom u Šabac i Loznici završava trku kroz gradove Srbije.
Potom će trčati u nekoliko gradova BiH, a 55. maratonska trka trebalo bi da se završavi u Crnoj Gori u Budvi 27. oktobra.
Nikolić je, zajedno sa ljudima iz Saveza slepih pršetao do Gradske kuće. NJima su se u šetnji priključili i učenici užičkih škola, koji su u šetnji učestvovali noseći povez preko očiju, kako bi istakli slogan „Zažmuri da bi me razumeo”.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar