Posle Ronalda, i Modrić krio milione

Reprezentativac Hrvatske i prvotimac Real Marida Luka Modrić našao se na spisku fudbalera koji su optuženi za utaju poreza u Španiji.
Kako su objavili španski mediji, a prenose skoro svi hrvatski portali zvezda Real Madrida je pod istragom jer nije prijavio prihode od nekoliko miliona evra u periodu od 2013. do 2014. godine.
On je samo jedan u nizu fudbalera koji su se našli u središtu skandala, a lik hrvatskog fudbalera puni stupce u španskim medijima već danima.
Ime najpopularnije hrvatskog fudbalera našlo se na spisku „Football Leaks“, projekta koji od prošle godine objavio niz dokumenata i ugovora koji otkrivaju prljave tajne fudbalskog biznisa i najvećih fudbalskih transfera.
Modrić se pod lupom istrage našao zbog sumnje da je preko luksemburškog računa, koji je prodao marketinška prava, izbegao da prijavi deo prihoda za cele dve godine.
Dalja istraga će pokazati da li je Modrić zaista utajio milionski porez od španskih vlasti i pošao putem svojih saigrača koji se zbog iste stvari već nalaze pred licem pravde.
Podsetimo, pre nekoliko dana iz istog izvora su pred javnosti završile pojedinosti vezane za neverovatne zarade Kristijana Ronalda koji se sumnjiči da je utajio 150 miliona evra! I Leu Mesiju je već suđeno zbog utaje poreza, a na udaru su bili i Nejmar, Maskerano, Eto, ali i veliki broj marketinških kompanija koji za cilj imaju samo jedno – zaraditi što više novca.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar