PREOKRET: Kolubara ostaje u prvoj ligi, sud u Lozani privremeno suspendovao odluku FSS!

Sud za sportsku arbitražu u Lozani privremeno je suspendovao odluku Fudbalskog saveza Srbije kojom je Kolubari iz Lazarevca oduzeto devet bodova.

Disciplinska komisija FSS kaznila je pre nešto manje od mesec dana Kolubaru oduzimanjem devet bodova u Superligi Srbije, zbog ugrožavanja integriteta takmičenja, dok su sa po tri miliona dinara kažnjeni Spartak iz Subotice i Mladost iz Novog Sada.

Prethodno je prijavu FSS-u podnela Evropska fudbalska unija (UEFA), zbog sumnjivih ishoda mečeva (Mladost – Kolubara i Kolubara – Spartak). Ekipa iz Lazarevca je na kraju zauzela pretposlednje, 15. mesto na tabeli plej-auta SLS sa 32 boda i ispala je iz elitnog takmičenja.

Kolubara će prema odluci CAS-a ostati član Superlige Srbije do izricanja konačne odluke 21. jula.

Sud u Lozani utvrdio je nekoliko manjkavosti u čitavom procesu i izrekao privremenu meru suspenzije odluke Disciplinske komisije FSS.

Nova sezona u SLS će startovati 21. jula, a žreb parova je planiran za 23. jun.

Saopštenje FSS

FSS je izdao saopštenje povodom odluke suda u Lozani.

„Nisu tačni navodi da je CAS usvojio žalbu FK Kolubara, naprotiv odluke Disciplinske komisije i Komisije za žalbe FSS ostaju na snazi do okončanja postupka pred CAS, ali se neće sprovoditi. FSS je imenovao advokatski tim i ima rok da dostavi svoj odgovor na žalbu FK Kolubara do kraja sledeće nedelje.

Dakle, postupak je tek u početnoj fazi, CAS danas nije odlučivao o žalbi FK Kolubara.

Istovremeno, CAS je vodio računa o značaju koje postupak ima po učesnike i činjenice da je prvenstvo 2022/2023 okončano, a da je saglasnošću obeju strana planirano da odluka po žalbi FK Kolubara bude doneta pre početka prvenstva 2023/2024. CAS je na stanovištu da zbog prethodno navedenog neće da prejudicira svoju odluku o žalbi FK Kolubara ni na koji način kojim se pogoduje ili pravi šteta nekoj od strana“, stoji u njihovom saopštenju.

Započnite diskusiju

Ostavi komentar