Izjava izraelskog tenisera Amira Vejntrauba, koji je 222. na svetu, da „kladioničarska mafija kontaktira igrače da bi nameštali mečeve, pa čak i najbolje, poput Novaka Đokovića“, klasičan je pritisak na našeg tenisera, smatra naš stručnjak Radmilo Armenulić, dok Nikola Pilić za „Blic“ ističe da Nole nikada ne bi namestio neki meč.
Za Radmila Armenulića tajming ispovesti Izraelca nije nimalo slučajan.

  • Ovo je klasičan pritisak na Novaka pred turnir u Parizu! Bezobrazluk i atak na Novaka! Pustite više čoveka da živi i da igra tenis. Svako ko makar malo prati sport vidi o čemu je ovde reč. Englezi su navalili na Novaka kako bi Marej bio prvi na kraju sezone! Ali smešni su… Ko zna šta će još da izmisle. Ako imaju neke dokaze, neka to i pokažu! Taj Izraelac bi mogao da bude i tužen. Ne može tako napamet da govori – oštro je objasnio Armenulić za “Blic”.

Sličnog mišljenja je i Nikola Pilić.

  • Ozbiljni igrači apsolutno to ne rade. Imaju oni novca napretek, nije im potrebno da nameštaju. Najvažnije im je da pobeđuju na turnirima. A ako taj gospodin iz Izraela zna nešto više, neka dokaže, a znam da Nole tako nešto ne radi! Niko ne želi od igrača iz vrha da ukalja imidž i da ih ljudi osuđuju. Ponavljam, Novak nikada ne bi namestio meč. Nikada! – jasno je za “Blic” poručio Pilić.

Ni Tatjana Jačmenica, selektorka naše ženske teniske reprezentacije Srbije, ne može da poveruje da bi Novak bio umešan u bilo šta sumnjivo.

  • Kada je reč o Novaku, ne verujem u takav scenario. Suviše je postigao da bi se bavio takvim stvarima. Sigurna sam da nema apsolutno nikakve veze sa tim. Isto je sa svim teniserira iz vrha ATP. Možda se neki početnik ili slabije rangirani teniser sreće sa takvim ponudama, ali verujte, kazne za to su tako rigorozne i niko nije lud da se igra sa takvim stvarima i da upropasti karijeru – nema dilemu Jačmenica.

Novak Đoković u ponedeljak kreće u odbranu trona na pariskom mastersu, a o žrebu za taj turnir, koji u mnogome može da utiče na to ko će biti najbolje rangirani teniser sveta, možete više pročitati – ovde.
Izvor i foto

Translate »