PRIPREME ZA NOVE MEDALJE: Kik bokseri se spremaju na Tari, pljuštaće zlato

Pripreme reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo WAKO – European Championships Maribor 2016, koje će biti održano u Mariboru od  23.-30.10.2016, uveliko se održavaju na planini Tari.
Izabranici selektora Nebojše Miloševića vredno treniraju i spremaju se za najvažnije takmičenje u ovoj godini: ovo evropsko prvenstvo je kvalifikaciono prvenstvo za disciplinu K1 za učešće na svetskim igrama IWGA The World Games 2017. godine u poljskom gradu Wroclavu.
Svetske igre su postale najvažniji sportski planetarni događaj posle Olimpijskih igara, od kada je u aprilu u Lozani, na Generalnoj Skupštini IWGA-e, potpisan Memorandum o razumevanju između Međunarodnog olimpijskog komiteta i IWGA (Internacionalna Organizacija Svetskih Igara).
Kik boks je sport koji će se između 32  sporta predstaviti sa svojim najboljim borcima sa svih kontinenata. Reprezentacija Srbije koja ide u Maribor je u sledećem sastavu:
Saida Bukvić, Novi Pazar, lk -52kg
Ivana Davidović, Vranje, lk – 56kg
Maja Miljević, Vojvodina, K1 – 56 kg
Dijana Dabetić, Crvena Zvezda Delije, lk -65kg
Teodora Manić, Crvena Zvezda Delije, K1 -65kg
Aleksandra Krstić, Pagonis Tim, K1 -70kg
Sedad Bukvić, Novi Pazar, lk – 60kg
Fazlija Redžepi, Vranje, lk -57kg
Danijel Memedovski, Despot, K1 -57kg
Aleksandar Konovalov, Palmini tigrovi, K1 -63,5kg
Slobodan Mijajlović, Futog, K1 -67kg
Miloš Keljanović, Vojvodina, K1 -71kg
Novak Radulović, Niš, lk -71kg
Sokol Arsić, Leskovac, lk -75kg
Nikola Stošić, SD Kombat, lk -81kg
Aleksandar Menković, SD Kombat, K1 -81kg
Ljubo Jalovi, Vrbas, K1 -75 kg
Jasmin Musa, Crvena Zvezda Delije, lk -86 kg
Miloš Marković, Crvena Zvezda Delije, K1 -86kg
Nenad Pagonis, Pagonis Tim, K1 -91 kg
Bojan Džepina, Batajnica, lk -91 kg
Saša Polugić, Crvena Zvezda Delije, K1 +91kg
Stefan Anđelković, Crvena Zvezda Delije, lk +91kg
Stručni štab koji priprema naše reprezentativce, pored selektora Nebojše Miloševića čine i treneri: Dondur Neven, Dejan Pavić, Srđan Radulović, Dušan Kilibarda i Miloš Milutinov.
Kikbokseri kondicione treninge na otvorenom imaju po snegu, koji je na trenutak zabeleo obronke Tare, svi ostali uslovi u Centru Mitrovac na Tari su zadovoljavajući.
Raspoloženje u reprezentaciji je na visokom nivou, a svojim kolegama sportistima na pripremama će se uskoro pridružiti i Nenad Pagonis, koji je dobio kratak odmor zbog rođenja sina.
Treneri i selektor su zadovoljni  zdravstvenim kartonom reprezentacije, povreda koje bi omele planove za sada nema. Kuriozitet je da na ovim pripremama imamo i dva gosta iz zemalja okruženja, iz Slovenije i Republike Srpske, koji su dobili dozvolu da treniraju sa najboljom reprezentacijom u K1 na svetu- srpskom reprezentacijom.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar