PROMENE U DEJVIS KUPU: Kraći mečevi, nagrada za pobednika

Promene pravila DK – Svi mečevi u singlu će se od sada igrati na dva umesto tri dobijena seta, dok će dubl ostati isti. Manji troškovi za domaćina

Dugo najavljivane promene u Dejvis kupu su konačno blizu. Još ih samo zvanična potvrda sa sastanka u Vijetnamu (avgust) deli od primene za narednu sezonu

Prema saopštenju koje je Međunarodna teniska federacija (ITF) poslala mečevi će kraće trajati i troškovi će biti znatno manji za domaćina.

– Svi singl mečevi će se od sada igrati na dva umesto tri dobijena seta, dok će u dublu koji se igra subotim, ostati isti sistem. Troškovi za domaćina će biti smanjeni, dok će pobednici Dejvis i FED kupa u prvom kolu sezone koja sledi imati prednost domaćeg terena – navodi se u saopštenju.

U njemu se pominje i peti meč koji ne odlučuje o rezultatu (popularni “dead rubber”). Navodno će pokušati da smanje broj tih duela, mada se ne objašnjava na koji način će to učiniti. Pretpostavlja se da će taj meč biti igran samo ukoliko se dv reprezentacije tako dogovore, ali se čeka zvanična potvrda.

Izvor i foto Novosti

Započnite diskusiju

Ostavi komentar