Prvi dan AO, eliminisana Simona Halep

Prvog dana Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, najveće iznenađenje priredila je Amerikanka Šelbi Rodžers, koja je u dva seta eliminisala četvrtog nosioca Simonu Halep. U ženskoj konkurenciji, turnir je završen za Italijanke Robertu Vinči i Frančesku Skjavone, dok u konkurenciji tenisera nije bilo većih iznenađenja.

Nosioci su bili raspoloženi prvog dana „Ozi opena“, pa tako nismo imali priliku da vidimo veća iznenađenja u muškoj konkurenciji. Kod dama, najveće iznenađenje predstavlja pobeda Amerikanke Šelbi Rodžers nad Rumunkom Simonom Halep (6:3, 6:1).

Halepova je četvrta nositeljka u Melburnu, ali je daleko od prave forme, što je Amerikanka iskoristila i prilično lako, za samo 75 minuta igre, stigla do velike pobede.

Turnir je završen i za Italijanke Robertu Vinči i Frančesku Skjanvone. Vinlijeva je sa 6:1, 7:6 poražena od Amerikanke Koko Vandervej, dok je Skjavoneovu sa 6:2, 6:4 eliminisala još jedna Amerikanka Džulija Boserap.

Anđelik Kerber se mučila sa Julijom Curenko iz Ukrajine, ali je prva nositeljka u Melburnu stigla do trijumfa sa 2:1 u setovima (6:2, 5:7, 6:2).

Iako u muškoj konkurenciji nije bilo većih iznenađenja, treba izdvojiti pobedu Australijanca De Minaura nad Heraldom Melcerom od 3:2. Izraelac Dudi Sela je sa 3:1 bio bolji od Španca Granoljersa, dok je Nikolas Almagro, posle samo četiri odigrana gema, predao meč Žeremiju Šardiju.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar