Nekadašnji napadač Rade Bogdanović u svom stilu je govorio o igri Crvene zvezde koja je poražena od Hofenhajma u Nemačkoj sa 2:0 u prvom kolu Lige Evrope


– Zato je Kapelo ceo život govorio da je tim bez zadnjeg veznog kao auto bez motora.’

Kao važan detalj je istakao i spremnost Zvezde za ovakve mečeve, pošto u domaćem prvenstvu nemaju često prilike da odmere snage sa rivalima evropskog nivoa. Zapravo, po njegovom mišljenju, to je slučaj samo na derbiju.

– U ligi bez briga koji god meč da odigrate, to je trening igračima Hofenhajma. Zvezda je imala jednu dobru utakmicu, derbi i tu možete da pokažete kvalitet.

Gelor Kanga nije igrao, ali Bogdanović je i njega prokomentarisao.

– Uvek govorim da koga nema – bez njega se mora. Ako me pitate, meni taj Kanga nije neki nedostatak, egoista, samo šutira, individualac. Nije klasa. Samo vidi gol, nije kao Katai koji sve rešava jednim potezom – rekao je Rade i pohvalio momka iz Srbobrana koji i pored povrede večeras nastupa za crveno-bele.

Na pitanje tokom poluvremena da li će crveno-beli izdržati tokom drugig dela, Rade je kao iz topa ispalio.

 Kad mogu na splavu da budu četiri-pet sati, onda mogu još 45 minuta da odigraju – kazao je Bogdanović, a crveno-beli su u finašu primili gol i poraženi su sa 2:0.

Za Bena kaže da je igrao „kao da je nateran“.

– Kod 1:0 činjenica je da treba da razmišljate da postignete gol. Da li je Stanković zakasnio sa reakcijom…hm…ne znam ni da ih je uveo ranije… Ovaj Ben je ličio kao da ga je neko naterao da igra. Akcenat sam bacio na njega, momak je ušao, nije se ni oznojio. Da je ušao ranije, samo bi nas više nervirao.

Na pitanje da li su izmene bile adekvatne, Bogdanović je rekao:

– Naravno da trener najbolje zna kad koga treba da ubaci u igru, jer ih on trenira. Ali evidentno je da ova ekipa nema kvalitet da igra dobar fudbal, ova ekipa nema kreativnost.

Na konstataciju voditeljke da će se igrati još utakmica, nekadašnji centarfor Verdera nije bio optimista.

– Igraće se dosta utakmica i gledaćemo te utakmice i nerviraćemo se pretpostavljam kao i večeras. Ali nema kvalitetnog, kreativnog i brzog igrača. U jednom momenetu Pavkov, Ben i Vukanović su ličili jedan na drugog. Bez kretnje, bili su statisti. Zvezda jeste imala jalovu terensku inicijativu poslednjih 15 minuta, ali nije ništa donela. Sem par skokova. Pričali smo da nam je neka šansa iz kornera, da se nadskoči. Ima tu momčina i visinom i težinom. Ali nisu uspeli. To je kad se opredelite da igrate na rezultat. Da ne primite gol, a ako ga date onda super. Međutim, jako je teško otići u Nemačku i razmišljati na taj način – konstatovao je Rade.

Potom je prokomentarisao izjavu Dejana Stankovića koji je rekao da ne voli poklonjene golove.

 Slažem se sa Stankovićem da je drugi gol poklonjen i da gol razlika može da odluči. Tu se lopta ne gubi, to je sveto pismo u fudbalu, defanzivni vezni je „ubio“ golmana. Imala je Zvezda te šanse posle 1:0, ali Sanogo nije edukovan igrač da udara loptu glavom. Njega je lopta dva puta napucala. On tu loptu treba da zakuca.

Translate »