Rafal Partizana na proslavi titule, 23 lopte u mreži rivala!

Rafal na proslavi – Partizan je i zvanično u već bogate trofejne vitrine uneo novi pehar. Kapiten Nikola Jakšić podigao je trofej namenjen šampionu Srbije, 28. put u istoriji kluba

Partizan – Valjevo 23:4 (6:1, 7:1, 6:1, 4:1)
Bazen Banjica. Gledalaca: 700. Sudije: Milović i Jovančević. Igrač više: Partizan 6 (5), Valjevo 4 (1).
PARTIZAN: Dobožanov, Radanović 2, F. Janković 1, Repanović 1, Toholj, Manojlović 2, Drašović 4, Kasum 1, Jakšić 1, Tanasković 6, Vučinić, M. Janković 3, Belopavlović, Radojević 2. Trener: Ćirić.
VALJEVO: Spasojević, Arsenović, Stanić 1, Marković 1, Radulović 1, Rackov, Mitić, Gligorijević, Popović 1, Nešković, Đorđević,  Filipović, Ilić, Savić. Trener: Serafimović.

 

Ova titula je posebna po tome što ju je osvojila najmlađa generacija od osnivanja kluba sa Banjice. Pred nešto više od 700 gledalaca uz feštu na tribinama, crno-beli su se raspucali i u poslednjem kolu deklasirali goste iz Valjeva – Rafal od 23 gola.

Sve je bilo poznato već posle osam minuta, a do poslednjeg zvuka sirene tim Stefana Ćirića priredio je uživanje navijačima.

A pored bazena mnoga poznata vaterpolo lica: legenda Partizana Đorđe Perišić, nekadašnji član i zlatni olimpijac Stefan Mitrović, pa članovi prošlogodišnjeg šampionskog tima, Dimitrije Rističević, Nemanja Vico, Draško Gogov

Erupcija oduševljenja usledila je kada je zvanični spiker objavio da je na tribinama i Saša Ilić. Kapiten FK crno-bele porodice dobio je ovacije uz dobro poznate stihove: „Ja bih da igram još malo…

Veliku pažnju izazvali su i Vladimir Vujasinović, Miloš Ćirić, Duško Pijetlović, Filip Filipović i Dušan Mandić.

Nekadašnja crno-bela petorka je u Beograd došla u sklopu priprema za finalni turnir Lige šampiona, a  posetu glavnom gradu iskoristila i za dolazak na Partizanovo slavlje.

Medalje je trenutno najboljim igračima u našoj zemlji uručio generalni sekretar VS Srbije, Nemanja Marijan, dok je trofej u ruke Jakšića predao predsednik Milorad Krivokapić.

Pored 14 igrača koji su bili u protokolu za duel, zlatnim medaljama odlikovani su i momci koji su učestvovali u osvajanju trofeja.

Izvor i foto Sportski žurnal

Započnite diskusiju

Ostavi komentar