RAZOČARALI Hokejaši Beograda potpuno podbacili

Bleda partija, nedostatak želje i agresivnosti, uz lošu odbranu, glavni su razlozi drugog poraza hokejaša Beograda ovog vikenda u MOL ligi.
Više puta su pokazali koliko znaju i mogu, ali su „risovi“ ovaj put potpuno podbacili protiv Debrecina i izgubili su sa 3:7 na svom ledu u hali „Pionir“.
Iako su odlično započeli meč pogotkom kapitena Dimitrija Filipovića i na prvi obavezan odmor otišlo se minimalnom prednošću za Beograđane, nije im mnogo trebalo da razočaraju.
Za svega tri minuta u nastavku ispustili su prednost, jer je Debrecin surovo kažnjavao svaku grešku. Mađarska ekipa je u drugoj trećini čak pet puta zatresla mrežu domaćina, koji je znake života pokazao tek u samom finišu.
„Risovi“ su osam minuta pre kraja smanjili na 3:5, ali je period dobre igre bio kratkog daha, jer su skupo platili greške u odbrani, i primili su još dva pogotka za konačnih 3:7.
Beograđani su igrali bez povređenih Pavla Podunavca i Samira Salija, kao i suspendovanog Kevina Albersa, što ne može da bude alibi za nedostatak želje i agresivnosti kod igrača na ledu.

  • Odlično smo otvorili meč, otišli na pauzu sa golom prednosti, ali smo onda primili čak pet. Debrecin je ekipa koja uzima celu ruku ukoliko joj date makar i prst. Imaju liniju koja je sigurno među najjačim u MOL ligi i to su nam dokazali surovim kažnjavanjem. Trebalo nam je šest trećina (bez gola u prethodna dva meča prim.aut) da ovoj ekipi damo prvi gol, ali to nije bilo dovoljno – rekao je trener Beograda Krister Dreberg.

Ekipa iz naše prestonice putuju u Mađarsku na megdan aktuelnom šampionu Miškolcu, te Fehervaru, a nakon toga sledi praznična pauza do 8. januara.
Beograd – Debrecin 3:7 (1:0, 1:5, 1:2)
Ledena hala „Pionir“.
Strelci: 1:0 Filipović, 1:1 Piškunov, 1:2 Košurov, 1:3 Hari, 2:3 P. Novaković, 2:4 Varga, 2:5 Varga, 3:5 Turko, 3:6 Hari, 3:7 Nemet.
Beograd: Trifonov, Anić, Vučurević, Kerezović, U. Novaković, Filipović, Crnogorac, Cvik, Vukićević, Despotović, Bjelogrlić, P. Novaković, Turko, Brkušanin, Ranković, Sabadoš, Arvi.
Debrecin: Hetenji, Nemet, Košurov, Varga, Piškunov, Hari, Sadikov, Saluga, Veber, Dansfalvi, Godo, Berta, Genješ, Vašjunjin, Orlov, Padoš, Popkov.
(N. Todorović)
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar