Reli za šampionat Srbije ponovo u Vrnjačkoj banji!

Reli u Vrnjačkj banji – Vrnjačka Banja je 13. i 14. maja domaćin uvodnog relija za šampionat Srbije.

Organizator ovog reli takmičenja je domaći klub “Verba sport”, uz podršku opštine Vrnjačka Banja.

Ceremonijalni start relija održan je u petak uveće u centru grada.

Čelni ljudi opštine i predstavnici Sportskog auto i karting saveza Srbije svečano su otvorili takmičenje i najavili najbolje posade koje Srbije.

Staniša Lazarc, predsednik Sportsko auto i karting saveza Srbije rekao je za Tanjug, posle najave trke i predstavljanja vozača, da se posle dve decenije reli trke ponovo vračaju u Vrnjačku Banju.

Na startu sezone imamo ukupno četrnaest takmičara, jer večina vozila još nije spremna, ali zadovoljni smo odazivom takmičara. Staza na Goču je dobro poznata svima u Srbiji ali i bivšoj Jugoslaviji. A sada imamo prednost što je opština Vrnjačka Banja presvukla kompletan asfalt i sada je staza za reli ravna onima u Evropi„“, rekao je Lazarac.

Dušan Stevanović, pomoćnik predsednika opštine Vrnjačka Banja, kaže da osim što se Vrnjačka Banja vratila posle dugo godina na reli mapu Srbije, već što je postignut dogovor da se trke održavaju u narednih deset godina.

„Cilj nam je da se za četiri do pet godina u Vrnjackoj Banji održi Evropsko prvenstvo u reliju. U pregovorima smo i sa Karting savezom Srbije i očekujemo i da za nekih godinu dana u Banji osvane i karting centar“„, rekao je Stevanović.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je da ponovno vračanje reli šampionata ima višestruki značaj za ovu najpoznatiju srpsku banju.

Za nas je ovo sada pionirski poduhvat a za naredne godine pravimo plan, i spremićemo i vredne nagrade za pobednike, učesnike i posetioce. Ono za šta se spremamo su brdske trke koje će se u oktobru održati u Vrnjačkoj Banji na planini Goč. Voziće se na putnoj deonici od 17 kilometara koju smo prošle godine uredili i stvorili uslove za bolji odlazak na Goč iz Vrnjačke Banje““, rekao je Đurović.

Izvor i foto B92

 

Započnite diskusiju

Ostavi komentar