Rezime 2. dana EP : Dudaš i Ivana nastavljaju borbe, Anić šesti!

Rezime drugog  dana nadmetanja na Evropskom prvenstvu  u Beogradu koji je za nama,izgleda ovako:

Tokom prepodneva Ivana Španović je ušla u finale skoka u dalj fantastičnim skokom 7,03 metra što je vodeći rezultat sezone. Ona je samim tim završila takmičenje i otišla na odmor za finale u nedelju.
U finalu je i njena najveća rivalka Darija Klišina koja je ostvarila drugi skok 6,83 metara.
Mihail Dudaš je u borbi za medalje.
Trenutno je šesti posle četiri discipline, a ostale su još tri u nedelju. Opširnije OVDE
Asmir Kolašinac je na žalost ostao bez finala, s obzrom da je pre četiri godine bio prvak Evrope, a pre dve srebrni sa Evropskog šampionata.
Lazar Anić srpski šampion skokom od 7,90 metara završio je takmičenje i zauzep 6. mesto u Evropi.
Ekaterina Stefanidi preskočila je 5,85 i osvojila zlato u skoku s motkom. Ona je zatim pokušala da  preskoči i rekord šampionata koji drži Jelena Išinbajeva (5,90) ali je rušila na 5,91 je tri puta.
Printskrin/ Facebook
Konrad Bukovicki bacio je kuglu 21,97 i osvojio zlato, drugi je bio Čeh Tomaš Stanek sa 21,43 a tek treći favorit David Štorl sa 21.30 metara.
AMELA TERZIĆ BEZ MEDALJE – Srpska šampion završila je kao poslednja u u finalu sa vremenom 4,25.15   Prva je bila Laura Muir koja je srušila rekord šampionata 4,92,39 koji je bio star 32 godine.
Foto: Milena Đorđević
FINALE TROSKOKA ZA ŽENE
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Kristin Gerš sa 14,37 metara i to u drugoj seriji a nakon toga je tri puta prestupila. Druga je Patricija Mamona iz Portugalije sa 14,32 metra. Treće mesto osvojila je Paraskevi Papahristu s 14, 24 metra.


Započnite diskusiju

Ostavi komentar