Direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda Davor Ristović odbacio je tvrdnje hrvatskih medija da je transparent navijača crveno-belih na kojem je tenk bila politička provokacija.

Zvezda je sinoć pobedila Panatinaikos sa 72:66 u 20. kolu Evrolige.

Pristalice Zvezde su na tom meču razvile „šetalicu“ na kojoj su četiri slova „S“ i tenk. Ispod tog transparenta je bila srpska zastava s natpisom „Vukovar“.

Hrvatski mediji su danas su naveli da Zvezdu treba izbaciti iz Evrolige jer njeni navijači ponovo „veličaju četničke zločince“.

„Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobede našeg kluba u Evroligi. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom ‘proradila Zvezdina mašina’ i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama Evrolige kao i u ostalim takmičenjima klubova iz našeg sportskog društva i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija“, naveo je Ristović u pisanoj izjavi.

„Slogan je, takođe, povezan i sa tenkom iz obližnjeg muzeja, gde se aludira da je tenk pokrenut iako se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi“, dodao je on.

Košarkašice Zvezde na tenku na Malom Kalemegdanu
Košarkašice Zvezde na tenku na Malom Kalemegdanu

Ristović je na kraju istakao da crveno-beli ne žele da se ponovo bave stvarima koje nemaju nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Evroligom i Crvenom zvezdom

Izvor i foto

Translate »