Rođen za šampiona: Mate Nemeš je naslednik Davora Štefaneka

Kad je pre nepune tri godine došao za trenera reprezentacije Srbije, Bugarin Stojan Dobrev, pričajući o budućnosti Orlova, istakao je imena braće Nemeš.
Viktor je osvojio tri odličja, učestvovao na Igrama u Riju, Mate ima bronzanu medalju iz Bugarske, sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore (do 23 godine) osvojenu krajem marta
Mate rve u kategoriji do 66 kilograma, gde je godinama neprikosnoven olimpijski i svetski šampion, Davor Štefanek. U Rvačkom savezu Srbije su projektovali planove da Mate nasledi najvećeg među najvećima.
– Spreman sam da nasledim Davora i kad se povuče iz reprezentacije da predstavljam Srbiju na najvećim takmičenjima – počeo je razgovor u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani.
– Posle Evropskog prvenstva iduće godine u Novom Sadu trebalo bi da se ustalim u reprezentativnoj majici. Ne plašim se izazova i sigurno ću moći da odgovorim zahtevima. Davor je legenda, najbolji, od njega se dosta može naučiti. Nagomilan sam strpljenjem i ispunjen ogromnom željom da opravdam očekivanja.
Stojan Dobrev je prihvatio nastavak saradnje?
– To je lepa, sjajna vest. Sa njime smo mnogo postigli, milina je trenirati i učiti od takvog stručnjaka. Ne znam šta bih više rekao, rezultati sve govore.
Na pitanje ima li uzora, Mate, je kroz osmeh,odgovorio:
– Nisam išao daleko, brat Viktor mi je uzor. Stalno smo zajedno, već ima dosta uspeha, učestvovao je na Igrama u Riju, a naša zajednička želja je da se takmičimo na narednim u Tokiju.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar