Ronaldu su podmetnuli istu priču kao kad su poplave pogodile Srbiju!

Ronaldu još jednom podmetnuta priča o humanitarnoj akciji
Kristijano Ronaldo je veoma aktivan u humanitarnim akcijama, što se veoma često i zloupotrebljava za lažne vesti o njegovim donacijama. Tako nešto se dogodilo kada su Srbiju pogodile poplave, sada je podmetnuta lažna vest da je donirao tri miliona evra za porodice tragično nastradalih fudbalera Čapekoensea.
udbalski svet je u šoku, 71 osoba izgubila je život od 76 putnika, a internetom su počele da kruže informacije kako je Ronaldo izdvojio pozamašnu sumu novca. Tako nešto je učinjeno i pre dve godine u maju, jer su dokone igre aktivnih na društvenim mrežama proizvele priču o 6,5 miliona evra za nastradale u poplavama u Srbiji, BiH i Hrvatskoj.
Još nekoliko puta se nešto slično desilo, za čim zaista nema potrebe jer je Ronaldo često tokom karijere pomagao siromašnima. Posle osvajanja Lige šampiona donirao je 600.000 evra za aktivnosti UNICEF, pet miliona funti donirao je Nepalu posle zemljotresa, koji je odneo 8.000 žrtava. Postoji još mnogo primera o njegovom radu, a dobar podsetnik je i citat iz 2013.
Otac me je uvek učio da ako pomažem drugim ljudima, Bog će mi vratiti dvostruko. To je ono što mi se dogodilo, kad god sam pomagao ljudima, Bog je meni još više – rekao je Ronaldo.
(Telegraf.rs)

Započnite diskusiju

Ostavi komentar