Rožaje: Od sakupljača lopti do profesionalnog odbojkaša!

0
299

Odbojkaš Fedis Kardović (20) iz Rožaja, upisao je istorijski nastup za klub Prištinska Drenica u kojem je zabilježio dvocifreni učinak * On je prvi odbojkaš iz Rožaja koji nastupa za neki klub van Crne Gore i veoma je ponosan zbog toga

Za ovakav uspjeh veoma sam zahvalan prije svega Bogu, porodici, prvom treneru Fadilu, trenerima iz OK Fenix, OK Budućnost i OK Sutjeska kao i svima koji su mi bili podrška – rekao je Kardović na početku razgovora.
S obzirom da Rožaje nema muški tim u ovom sportu čak od 2012. godine kada se OK Ibar posljednji put takmičio u muškoj konkurencij za naš portal Fedis kaže:
– Sjećam se da sam prvi kontakt sa odbojkom imao sakupljajući lopte na jednoj utakmici odbojkašica OK Ibar. Ni sanjao nijesam da će to biti moj budući poziv, da bih se kasnije kroz školska takmičenja i škole odbojke tom sportu još više približio – dodaje naš sagovornik.

Ističe da je počeo da trenira u OK Fenix Rožaje 2013. godine i da je zavolio r odbojku zahvaljujući trenerima Fadilu Kardoviću, Omaru Hodžiću i Jasminu Kurpejoviću.

– Međutim, zbog finansijske situacije nakon godinu klub je ukinuo muški tim pa sam bio primoran da sam treniram i to sam najčešće radio na poligonu za košarku kod Gimnazije, dok bih ponekad trening obavio u sportskoj dvorani “Bandžovo brdo“ kod trenera Edina Šabovića – kazao je naš sagovornik.

Dodaje da je uz puno odricanja, zalaganja, volje, rada i truda, u oktobru 2015. uspio  da se domogne škole odbojke OK Budućnost iz Podgorice, odbojkaškog kluba sa najtrofejnijom istorijom u Crnoj Gori i tu se zadržao sve do decembra 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here