Šabac je novi vaterpolo hit: Favoriti padaju na Savi, poslednja u nizu Crvena zvezda

Šabac je definitivno vaterpolo hit u Regionu, barem kada je A2 grupa u pitanju. Petu uzastopnu pobedu ostvarili su izabranici Balše Nikolića, poslednju protiv Crvene zvezde

Sa nova tri boda pojačali su Šapčani značaj trijumfa na POŠK-om i tako se uključili u direktnu borbu za prve dve pozicije i eventualnu promociju u elitno društvo na Jadranu.

Krenuli smo furiozno, neočekivano, u ovoj godini. Ne mogu da kažem da nismo želeli, ali skromno smo se nadali ovakvim rezultatima – iskren je Filip Tenžera, jedan od iskusnijih prvotimaca Šapca.

Možda smo bojažljivo počeli sezonu. Sada smo se opustili. Imamo mlad i talentovan tim, poklopile su se mnoge stvari… Neka do kraja bude ovako.

Protiv Zvezde je u gradu na Savi bio spektakl.

Na tribinama 1.000 ljudi, možda i više. Atmosfera je bila sjajna, organizacija besprekorna. Snimano je iz vadduha dronovima, podvodne kamere. Retko viđene slike na vaterpolo mečevima u našoj zemlji. Upravo je takav ambijent jedan od faktora koji utiče na naše igre i dobre rezultate.

Igra je pratila dešavanja oko bazena. Uzbuđenja nisu izostala.

Iako smo odlično počeli, stekli velikih 3:0 pa 4:1, ali potom stali. Zvezda se vratila, ušlo se u naizvesnu završnicu.

Domaći su i u igri nerava bili uspešniji.

Izborili smo dva peterca, realizovali ih. Imala je i Zvezda svoje prilike, ali naš golman Aleksić je odlično branio. Pomagali smo mu presingom.

Šabac sada ima tri boda manje od vodećeg tandema POŠK – Primorac. U Šabac u 4. februara stiže Primorac.

Kako igramo, ne bi čudilo da i njih pobedimo. Ali, čvrsto smo na zemlji. U dobroj smo poziciji ali ne upadamo u euforiju. Jer, za sada smo uradili više od očekivanog. Okušaćemo da iskoristimo priliku koja je pred nama, ali niko nam ne nameće obavezu.

Pre Primorca, na redu je gostovanje Solarisu predstojećeg vikenda.

Odmah posle pobede nad Zvezdom, u svlačionici smo konstatovali da nema mesta opuštanju. Jer, bilo bi loše da taj meč odigramo labavo, nepovoljnim rezultatom upropastimo do sada urađeno. Koliko god smo ih u prvom meču savladali ubedljivo, neće biti ni malo lako da ponovo pobedimo – zaključio je Tenžera.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar