ŠAMPIONSKA PORODICA Sin mu je prvak sveta, a on je oborio rekord Srbije u 41. godini

Otac Nikole Stankovića, svetskog šampiona u pauerliftingu, Ivan Stanković, postao je prvak Srbije u tom sportu na nedavno završenom nacionalnom prvenstvu u Vladičinom Hanu.
Naime, samo nekoliko nedelja, nakon što se Nikola okitio titulom planetarnog prvaka, otac Ivan doneo je porodici novu medalju.
„Život za mene predstavlja moja porodica i sport. Za profesionalno bavljenje sportom potrebno je imati čelično srce i um pravog ratnika. Ima mnogo i u treninzima, ali samopouzdanje i vera dovode do cilja“, rekao je za „Blic“, šampion Srbije u kategoriji do 75 kilograma, Ivan Stanković.
Da rezultat bude još veći za ovog 41-godišnjaka pobrinula se činjenica da se takmičio u konkurenciji mlađih muškaraca od sebe.
Ivan je u „totalu“ podigao 608,5 kilograma (dizanje iz čučnja – 242,5 kg (novi rekord Srbije), dizanje iz benča – 130 kg i „mrtvo“ dizanje – 236 kilograma).
„Moj sin Nikola, inače svetski šampion u ovom sportu, meni daje dodatnu snagu, motiv i energiju. Pored njega zaslužan je i naš trener Vojislav Ilić. Na treningu se uvek trudite maksimalno, ali nikada, nikada ne pomerate granicu, ona se pomera na takmičenjima“, poručio je Ivan Stanković.
On je trostruki nacionalni šampion u pauerliftingu, i dvostruki osvajač prvenstva Starog kontinenta. Nakon osvajanja titule državnog prvaka obezbedio je učešće na smotri Balkana, koje će se održati marta 2017. godine.
(Saša Jadranin)
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar