Proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić najavio je da će se kandidovati za mesto predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.
Aleksandar Šapić u intervjuu magazinu „Nedeljnik“ priznaje da će pokušati da postane naslednik Vlada Divca na funkciji prvog čoveka srpskog olimpizma.
„Kandidovaću se 99 odsto za predsednika OK Srbije. Smatram da sa svojih 38-39 godina, kako sportskim iskustvom, tako i poslom kojim se trenutno bavim, mogu znatno da doprinesem radu Olimpijskog komiteta i vratim srpskom sportu ono što je meni vaterpolo dao. Mnogi su mi zamerali što poslednjih sedam-osam godina praktično nisam participirao više u srpskom sportu. Olimpijski komitet je konačno prilika da se vratim u njega. I nemam šta da krijem – voleo bih da budem u prilici da vodim OKS. Bila bi mi to velika čast“, rekao je proslavljeni vaterpolo reprezentativac naše zemlje.
Po njegovim rečima, uslove za kandidaturu nije podrobno izučavao, ali smatra da ispunjava sve ono što je ispunjavao i Divac kod njegovih prethodnih kandidatura u oba mandata.
„S obzirom da je sadašnji Statut i tada bio važeći, ne vidim razlog da tu bude nekih problema“.
Šapić je između ostalog izrazio žal što je sportska veličina poput Divca odlučio da ode iz Srbije i naglasio da neće biti statista ukoliko dobije priliku.
„Jedno je sigurno: ukoliko dođem na čelo Olimpijskog komiteta Srbije, u njemu neću statirati, kao što nisam statirao nikada u životu čime god sam se bavio“, dodao je on.
Izvor i foto

Translate »